Başkan Edebali Yıldırım'ın vizyon projelerini anlattı!
Yıldırımlıların yaşam kalitesini daha çok yükseltme hedefiyle hizmetlerinde hız kesmeyen Yıldırım Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere, gençlerden kadınlara toplumun tüm kesimlerine hitap eden mahalle konaklarının sayısını artırıyor. 396 metrelik alanda muhtarlık, tıbbi müdahale odaları, engelli hasta muayene odası, gebe izlem ve aile planlama, laboratuvar ve emzirme odası bulunan Maltepe Mahalle Konağı hizmete açıldı. Konağın açılış törenine; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, STK temsilcileri, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Maltepe Mahalle Muhtarı Erdinç Çevik, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
‘MAHALLE KÜLTÜRÜ YILDIRIM’DA YAŞATILIYOR’
Maltepe Mahalle Konağı’nın açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeye yeni bir mahalle konağı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türk toplumunun merkezinde mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin yer aldığını belirten Başkan Edebali, “Mahalle konaklarımız, toplumumuzu ayakta tutan değerlerin yaşatılmasına önemli katkılar sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta belirttiği gibi aile kavramını önemsiyor, bizi biz yapan dik durmamızı sağlayan aile yapımızı korumaya çalışıyoruz. Mahalle konaklarımız da aile yapımızı koruyacak bütünleşmeyi içinde barındırıyor. Bu yapılar aynı zamanda estetik mimari alanda şehrimizde öncü yapılar olacak. Mahalle kültürünün pekiştirilmesinin yanı sıra çok işlevli konağımızda vatandaşlarımız sağlıktan eğitime, muhtarlık hizmetlerinden kültürel etkinliklere bir çok hizmeti aynı çatı altında bulabilecek. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürerek devletle millet arasındaki mesafeyi her geçen gün kısaltmaya devam ediyoruz” dedi. Maltepe mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını kısa sürede çözmeye devam ettiklerini de aktaran Başkan Edebali, Maltepe mahallesine yeni bir ilkokulu kazandıracaklarının müjdesini verdi.
 
VİZYON PROJELER GELECEĞE TAŞIYACAK
Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Modern şehirleşme adına yaptığımız çalışmalarda günü kurtarmak için değil geleceğe taşımak amacıyla uygulamalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yıldırım’a değer katacak, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Yıldırım’ı yeniden inşa etmek için büyük bir yükün altına girdiklerini belirten Başkan Edebali, “İlçemizin yarısının imar düzenini değiştiriyoruz. Hem kültürel hem ticari hem de sosyal yönleri güçlü mahalleler planlıyoruz. Bunlarla birlikte yaşam standartları yüksek bir şehri geleceğe taşıyacağız” şeklinde konuştu. Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir yer yapmak adına vizyon projelerden de bahseden Başkan Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasını sürdürüyoruz. Sular Vadisi Doğa Parkı çalışmaları sürüyor. Sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yansıra Osmanlı Mahallesi, gençlik merkezleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, gibi projeleri ilçemize kazandırarak Yıldırım’ı geleceğe adım adım taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
 
‘İLÇENİN KADERİ EDEBALİ İLE DEĞİŞİYOR’
AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise millete hizmetkarlığı şiar edinmiş Yıldırım Belediyesi’nin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Yıldırım’ın kentsel dönüşüm hamlesiyle geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Aydın, “Kadim medeniyetin mirasına sahip çıkan çalışmalarıyla ilçeyi yarınlara taşıyan başta belediye başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali ve ekibini kutluyorum” dedi. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesi görüşlerini de aktaran Muhammet Müfit Aydın, “Ülkemizi engellemeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı dur demeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük Türkiye ideali gerçekleştirmek için ülkemize sahip çıkmalıyız” diye konuştu. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise mahalle kültürünü yaşatmak adına yeni bir hizmet binasını daha ilçeye kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Yıldırım’da güzel işlere imza atıldığını belirten Kaymakam Aydın, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181