Beylik Hanı İnegöl'de tamamlanıyor!
Duvarları örülen ve 1-2 gün içinde çatı montajı yapılacak tarihi handa incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaz ayları başında tamamlanacak restorasyonla birlikte 500 yıllık tarihi eserin yeniden İnegöl’ün en önemli kent ziynetleri arasında sayılacağını söyledi.

Başkan Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte İnegöl’de 500 yıllık tarihi olan ve 2013 yılında meydana gelen yangında tamamen harabeye dönen Beylik Han’da süren restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yanı sıra ilçelerin de tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını söyledi. Geçmişi ve nüfusuyla İnegöl’ün bu ilçelerin başında geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, ekonomisi ve ticaretiyle diğerlerinden bariz şekilde ayrılan ilçenin çarşısı ile tarihi ve kültürel mirasının Büyükşehir desteğiyle yeniden ele alındığını ifade etti. Beylik Hanı’nın da İnegöl’de ele alınan eserlerden biri olduğunu, Kanunu Sultan Süleyman Han döneminde yaklaşık 500 yıl önce inşa edilen eserin çarşının en sıkıntılı yapısı konumuna düştüğünü belirten Başkan Altepe, “İshak Paşa Külliyesi’nin yanı başında bulunan bu han, geçen yıllarda çıkan yangında kül olmuştu. Yangınla birlikte Büyükşehir olarak burada çalışmalara vakit geçirmeden başladık” dedi. İnegöl Belediyesi’nin projesi doğrultusunda start alan çalışmalarda çatı aşamasına geldiklerini, şu anda duvar örmelerinin gerçekleştiğini kaydeden Başkan Altepe, “Önümüzdeki günlerde üzeri de örtülecek. Sıcak ahşap yapısıyla, tarihini ortaya seren bir hal alacak. Tamamlandığında; İshak Paşa Külliyesi, camileri ve çarşısıyla yeniden İnegöl’ün kent ziynetleri arasında sayılacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kasım 2013’te meydana gelen yangın ile özelliğini tamamen kaybeden Beylik Hanı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle tamamen ayağa kaldırıldığını söyledi. Aktaş, “Bu projenin en önemli özelliği etrafına ışık saçacak çarşıyı toparlayacak bir proje olmasıdır. Tamamlandığında çarşı için çok önemli bir mirengi noktası olacağını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181