Bursa Beyazıt Paşa Medresesi açılışa hazır!
Büyükşehir Belediyesi Beyazıtpaşa Medresesi'nin yeni dönemde ilmi, sanatsal, kültürel ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden olan külliyenin yakında şanına yakışır açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık Arkeopark’a kadar her alanda restorasyon çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil’in Şible semtinde, üzerinde 6 bina bulunan Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden ihyası için başlattığı çalışmalar tamamlandı. Üzerindeki ve çevresindeki binaların kamulaştırılarak yıkılmasının ardından yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla 600 metrekare alana sahip 6 asırlık külliye tamamen gün yüzüne çıktı. Tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini aldı.

Medresede tamamlanan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yer üzerinde bulunan tarihi eserlerin ardından yer altındaki tarihi eserlerin de bir bir gün yüzüne çıkartıldığını ifade etti. Onlardan birinin de Yeşil Külliyesi içerisinde bulunan ve Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Beyazıtpaşa Medresesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, üzerinde 6 binanın yanında çevresindeki 7 binanın kamulaştırılarak yıkılmasının ardından tarihi eserin asırlar önceki haliyle yeniden ortaya çıkartıldığını belirtti. Başkan Altepe, “Bu bölgede ilmi, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacak. Başta eğitim çalışmaları olmak üzere bölge halkının yararlanacağı güzel bir merkez olacak. Orta avlu cam çatı kaplama işlemleri de tamamlandı. Büyük bir alan. Tüm odaları ve birimleriyle güzel bir yer. Yeşil’e değer katacak. İnşallah burayı yakında hizmete alacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181