Bursa Büyükşehir Stadyumu bugün açılıyor
Dünyanın en heyecan verici stadyumları arasında gösterilen ve sıradışı mimarisi ile büyük beğeni kazanan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu bugün açılıyor.

Yaklaşık 185 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan yeni stadyumunda tamamlanan çalışmaların ardından yapılacak açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katılacak. Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısının Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapılması, yapının en dikkat çeken özelliği oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılının Haziran ayında temelini attığı ve, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Timsah Arena Bursa Büyükşehir Stadyumu'na bugüne kadar 230 Milyon TL harcandı. Taraftar, misafir takım, VIP, protokol, basın, loca ile toplam 44 bin koltuk kapasitesi bulunan stadyumda 207 adet de engelli pozisyonu bulunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan stadyumda, 84 adet tribün kapısı bulunurken, stadın 8 dakikada tamamen tahliye edilme imkanı bulunuyor. 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. Alanları 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor.

Bursa'nın en önemli yapılarından biri olacak olan Bursa Büyükşehir Stadyumu, bugün saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören ile hizmete açılacak. Törende ayrıca Türkiye şöhretler karması ve Bursa şöhretler karması arasında gösteri maçı yapılacak. Fettah Can konseri açılışa katılanlar keyifli dakikalar yaşayacak. Ses, havai fişek ve ışık gösterileriyle Bursalılar unutulmaz bir gün yaşayacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181