Bursa'da Minareliçavuş kentsel tasarım başlıyor!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projenin tamamlanmasıyla birlikte artık caminin önünden araçların geçmeyeceğini, içinde çocuk parkları, kafeterya, yürüyüş yolları bulunan ayrıcalıklı bir kentsel tasarım projesinin bölgeye kazandırıldığını söyledi.

Bursa’yı bütünüyle daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla tüm semtleri sosyal donatı alanları ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bir meydanı bulunmayan ve yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş Mahallesi’ne de meydan kazandırıyor. Öncelikle Minareliçavuş Camii çevresinden geçen yolu batıya deplase eden Büyükşehir Belediyesi, camiyi de içine alacak şekilde projelendirilen 15 bin metrekare alanlı kentsel tasarım projesi ile bölgeye nefes aldıracak. Proje ile hem mahalle merkezi yoğun araç trafiğinden kurtulurken, hem de mahalle halkı içinde çocuk parkı, kafeterya, yürüyüş yolları ve yeşil alanın bulunduğu ayrıcalıklı bir meydana kavuşmuş olacak.

Bölgeye değer katacak
Devam eden çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altın ve Fehmi Ökten’den çalımalar hakkında bilgi aldı. Bursa genelinde 17 ilçedeki 1070 mahallede yaşam kalitesinin daha da artırılması için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Nilüfer ilçemiz Minareliçavuş Mahallesinde böyle bir meydan projesi yıllardır bekleniyordu. Caminin önünden geçen yolu batıya deplase etmiştik. Şimdi camiyi de içine alacak şekilde yaptığımız 15 bin metrekare alanlı proje ile bölge nefes alacak. Parktaki altyapı, tretuvar ve yeşil alan düzenleme çalışmalarımız hızla sürüyor. Kısa zamanda Minareliçavuş Mahallemiz de ayrıcalıklı bir meydana kavuşmuş olacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181