Bursa emlak haberleri kentsel dönüşüm odaklı!
2012 yılında çıkan 6306 sayılı Afet Yasası ile beraber gündeme gelen ve geçen süre zarfında adından sıkça söz ettiren kentsel dönüşüm, Bursa emlak haberleri içerisinde de ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Özellikle vatandaşların merak ettiği konuların başında gelen kentsel dönüşümün bu denli konuşulmasındaki asıl sebeplerin başında ise bilgi eksikliği geliyor.

Riski binalarda yaşayan ve yasanın sağladığı olanakları kullanarak evini yenilemek isteyen vatandaşlar bu konuda da oldukça temkinli davranıyor. Belediyeler tarafından verilen bilgilendirmelerin dışında özel sektör marifetiyle gerçekleşen bilgilendirme toplantılarına katılan vatandaşların en hassas oldukları konunun başında güvenirlik geliyor. Evlerini terk edecek olan ve belirli bir süre zarfında evlerini geri almayı planlayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm çalışmaları için anlaştıkları firmaların devlet güvencesinde olmasını istiyor.

Bursa Emlak Piyasası Kentsel Dönüşüm'e Odaklandı

Konut satışları bakımında oldukça verimli bir yılı geride bırakan Bursa'da, emlak piyasası kentsel dönüşüme odaklanmış durumda. Kentsel dönüşüm ile birlikte hareketlenmesi beklenen ikinci el konut satışları ve kiralamalar emlak piyasasının yeni umudu haline gelirken, kentsel dönüşüm ile yenilenecek binalarda ortaya çıkacak ticari alanlarda yeni bir piyasa oluşturacak. Bursa emlak haberleri gündeminin diğer bir önemli konusu olan arsa ve arazi fiyatlarının ise 2016 yılında artışa geçmesi bekleniyor. Yatırımcıların 2016 yılı için olumlu beklentiler içinde olması, gayrimenkul sektörünün halen en güvenli yatırım aracı olarak görülmesi, ülkedeki siyasi istikrar ve ekonomik yatırımların devam etmesi de bu beklentileri haklı çıkarıyor.


Utku Çalışkan / EmlakSayfasi.com.tr



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bülent demirci 8 yıl önce

akpınar mahallesindeki kentsel dönüşüm derneği kimin adına ve hangi yetkiyle ön sözleşme yapmıştır ? yetkililerden yanıt bekliyoruz

banner182

banner181