Bursa İsmetiye Deresi'nde 3 yeni köprünün açılısı yapıldı!
Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı. İsmetiye’nin yapılan bu çalışmayla birlikte tarihinin en büyük yatırımlarından birini aldığını kaydeden Başkan Altepe, bölgenin hızlı gelişen ve yoğun yapılaşmanın bulunduğu bir alan olduğunu hatırlatarak, yapılan yeni köprülerle birlikte artık trafik sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. Başkan Altepe, İsmetiye Deresi’nin ıslah edilmesiyle birlikte muhtemel taşkınların da tarihe karıştığını vurguladı.
Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle raylı sistem, yol genişletme ve yeni yollar açma, köprü ve kavşak düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş ve İsmetiye trafiğine nefes aldıracak 3 köprü projesi ile dere ıslah çalışmalarını tamamladı. Daha önce 6 metre genişliğine sahip olan ve İsmetiye Deresi üzerinde bulunan köprüler, yapılan düzenlemeyle 12 metre genişliğine çıkartıldı. İsmetiye Deresi de tamamlanan ıslah çalışmalarıyla birlikte muhtemel taşkınlara hazır hale getirildi. Toplam 14.2 milyon TL’ye mal olan yatırımlar, mahalle meydanında gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan projelerle birlikte Bursa’nın hızla kabuk değiştirdiğini ve geliştiğini ifade etti. Bugüne kadar düşünülüp de gerçekleştirilemeyen projelerin bu dönemde birer birer hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, İsmetiye Deresi ıslah ile köprü inşaat çalışmalarının da bunlardan biri olduğunu kaydetti. 50 yıl önce İsmetiye’ye geldiğinde derede kirlilikten geçilemediğini, bölgenin de bakir bir alan olarak trafik akışı içerisinde yer almadığını hatırlatan Başkan Altepe, “Buraya her gelişimizde, bu derelerden geçtik bu köprüleri kullandık. İsmetiye’ye, Bursamıza yakışmayan görüntüleri hep görmüştük. Şimdi onlar geçmişte kaldı” dedi. İsmetiye Deresi boyunca 4 kilometrelik güzergahın ıslah edildiğini, aynı dere üzerine 3 adet yeni köprü kurulduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Yapılan yatırımlar toplam 14.2 milyon TL’ye mal oldu. Birçok konuda temel atma töreni yapamıyoruz. Açılışlara da yetişemiyoruz. İşte bu hizmet ve bereket dönemidir. Bundan İsmetiye de nasibini alıyor. Diğer bölgelerimiz de nasipleniyor. İnşallah devamı gelecek. Sizler için ne yapsak az” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde birer selamlama konuşması gerçekleştiren Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ahmet Köken ve İsmetiye Mahalle Muhtarı Mesut Barbaros, yapılan yatırım nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek dere ıslah ve köprü çalışmalarını resmen hizmete almış oldu. Açılışta kurban da kesildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181