Bursa kent girişindeki binalar yenileniyor!
Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul istikametinden Bursa’ya gelenleri karşılayan Ovaakça Mahallesi’ndeki ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘kalite kenti’ hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Atatürk Caddesi ile başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli biralarda yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmaları şimdi de kent girişlerine kaydırıldı. Bursa İstanbul karayolu üzerindeki son yerleşim alanı olan Ovaakça Mahallesi’nde de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla bölgenin vitrini baştan sona yenilenmiş oldu.

Hedef; kalite kenti Bursa

Ovaakça Mahallesi’nde anayola cepheli binalarda tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘kalite kenti Bursa’ hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa kenti olması için son 10-12 yılda önemli mesafeler aldıklarını belirten Başkan Altepe, “Özellikle kent girişleri, Bursa’nın imajı açısından büyük önem taşıyor. Ovaakça Mahallemiz de özellikle İstanbul’dan geliş ve girişler de ilk görünen semtimiz. Bu nedenle cephe sağlıklaştırma çalışmalarımızı bu bölgede de başladık. Yapılan çalışmalarla Bursa’nın görsel anlamdaki imajı da tazelenmiş olduk. İstanbul’dan kenti girişteki görüntü kirliliğine neden olan binalar, modern bir görünüm kazandı. Çirkin, sıkıntılı, Bursa’ya yakışmayan görüntüler ortadan kaldırıldı. Bundan sonraki çalışmalarıız da Ankara yolu üzerinde devam edecek”dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181