Bursa Köklü Cadde’de bina yıkımlarına devam ediliyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle sürdürülen çalımalar kapsamında, Yıldırım İlçesi’ndeki Köklü Cadde’de kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bursa’nın yaşanabilir, sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması yolunda çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yıldırım İlçesi’ndeki Köklü Cadde’de kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa’da kent içi trafiğin rahatlatılmasını ve şehir içi alternatif yolların yapılmasını çok önemsediklerini belirten Başkan Altepe, kentin merkezindeki noktalarda yeni caddelerin açıldığını ifade ederek, “Planlarda olmasına rağmen uygulamada olmayan caddeler, bu dönemde birer birer açılıyor. Bursa’nın daha yaşanabilir hale gelmesi için ortalama her iş gününde bir bina yıkıyoruz” dedi.

Yıldırım İlçesi’nde Gökdere’den Samanlı Yolu’na kadar uzanan bölgede yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki Köklü Cadde’deki çalışmaları anlatan Başkan Altepe, “Ankara – İzmir Yolu ile yeni açılan 30 metrelik bulvarın Yıldırım’daki kısmıyla Yunus Emre Bulvarı arasında kalan Köklü Cadde’de, artık binaların yıkımları bitmek üzere. 50 parselde 36 bina vardı ve 20 bin metrekare alan kaplıyordu. Binaların 32’si boşaltıldı ve binalar yıkıldı. Kalan 4 binanın da 2’sinin kamulaştırılması bitti ve boşaltılıyor. Sona kalan 2 binanın kamulaştırması da bitmek üzere… Cadde önümüzdeki günlerde tamamen açılmış olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, bölge trafiğinin artık nefes alacağını söyleyerek, “Bu caddenin de trafiğe açılmasıyla Yıldırım’da Anadolu ve Vatan mahallelerinden gelerek Duaçınarı’ndan geçen ve Yavuz Selim istikameti ile bu bölgeyi birleştiren güzel bir ana arter olacak” dedi. Başkan Altepe, Köklü Cadde’nin toplam 13 milyon TL’ye mal olacağını da sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181