Bursa'nın sıcaksu kapasitesi 4-5 kat artacak!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, termal çalışmaların yoğunluk kazandığı Tabakhaneler (Sıcaksu) bölgesinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Jeotermal A.Ş. kanalıyla Bursa’da şu anda 55 otelin sıcak su ihtiyacını karşıladığını belirten Başkan Altepe, 79 derecede saniyede 200 litre termal suyun elde edildiği Tabakhaneler bölgesinde inşa edilecek 200 sağlık tesisiyle şehrin termal kapasitesinin 4-5 kat artacağını söyledi.

Başkan Altepe’nin inceleme gezisine, Büyükşehir bürokratları da katıldı. Tabakhaneler bölgesinde kurulan 10 adet termal havuzla ilgili açıklamalar yapan ve konuşmasında Bursa’nın gelişimine değinen Başkan Altepe, baskın kimliğiyle bir sanayi, üretim ve endüstri şehri olan Bursa’nın çok yönlü olarak büyümesini hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın turizm kenti olması yönündeki yatırımları hızla sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, bir yandan Uludağ ile tarihi eserlerle uğraşırken diğer yandan termal alanla ilgilendiklerini ifade etti. Atılan adımlarla birlikte kentin her geçen gün kaplıca şehri olma yolunda bir adım daha ilerlediğini kaydeden Başkan Altepe, toprağın altında kaynayan sıcak suların ilk kez bu dönemde ekonomi ve turizme hayat katmaya başladığını ifade etti. Şu anda şehirde 55 otelin termal su kullandığını vurgulayan Başkan Altepe, Tabakhaneler bölgesi olarak bilinen Sıcaksu’nun var olan kapasiteyi 4-5 katına çıkartacağını söyledi. Sıcaksu’da daha önce faaliyet gösteren 135 işletmenin il sınırları dışına taşındığını ve bölgede gerçekleştirilen kamulaştırmalarla birlikte alanın 4’te 3 oranında Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesine geçtiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Burada artık yıkılan fabrikaların yerine termal turizmin en güzel örneklerinin verileceği modern tesisler kuracağız” dedi.

200 işletme yararlanacak
Tabakhaneler bölgesinin altında bulunan sıcak suyu hazine olarak kabul ettiklerini ve alanda açtıkları 10 kuyu ile 79 derecedeki termal suyu çeşitli testlere tabi tuttuklarını söyleyen Başkan Altepe, “Çıkan suyun her türlü testini yapmak amacıyla kuyulardan numuneler alıyoruz. Şu ana kadar 10 yerde bu faaliyeti gerçekleştirdik” diye konuştu. Yapılan çalışmalar neticesinde saniyede 200 litre su kapasitesine ulaştıklarını ve bu oranın Avrupa’da 200 tesisin ihtiyacının karşılanmasına denk geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bu şu demek, Sıcaksu’da kurulacak 200 kadar tesisin termal su ihtiyacının tamamen karşılanması demek” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, Tabakhaneler bölgesinin tamamen hizmete girmesiyle birlikte Bursa’nın bu dönemde en büyük hamleyi termal alanda yapmış olacağını söyledi. Tüm hazırlıkların tamamlandığını ve artık işin uygulama safhasına geçtiğini kaydeden Başkan Altepe, “Tabakhaneler bölgesinde hangi noktalarda kuyuların açılacağı ve bunların nasıl değerlendirileceği, her şey belirlendi ve planlara işlendi. İnşallah önümüzdeki aylarda, yılda projemiz şekillenmeye başlayacak. Şimdiden Bursa’ya, insanımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181