Bursa Orhangazi merkezi bu projeyle canlanacak!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Orhangazi’ye özellikli bir kültür merkezi kazandırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda, kültür merkezine ek olarak işyerleri ve çevre düzenlemelerinin de yapılacağı projenin tamamlanmasıyla, Orhangazi’nin merkezinin daha da canlanacağını söyledi.

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerini kentin tüm ilçelerine ulaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bölgeye özellikli bir kültür merkezinin kazandırılacağını müjdeledi. Bütünşehir yasasının ardından Büyükşehir sınırlarına dahil olan Orhangazi İlçesi’nin merkezinin de çağdaş bir hale gelmesi amacıyla yapılan çalışmaları anlatan Başkan Altepe, “Sosyal donatı alanlarının da bulunacağı bu meydanda güzel bir kentsel tasarım projesi yapılmış olacak” dedi.

Başkan Altepe, eski Marmarabirlik alanı olarak bilinen bölgede, yaklaşık 16 bin metrekare alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından, 10 milyon TL (10 trilyon) civarında bir bedelle kamulaştırıldığını söyleyerek, “Artık çalışmalar başladı. İlk etapta, Orhangazi’nin en büyük eksiği olan bir kültür merkezini ilçeye kazandıracağız. İnşaatına başladık ve şu anda hafriyat çalışmaları tamamlanmak üzere. Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanlı kültür merkezinin yanı sıra çevre düzenlemeleri ve 9 ilave işyerinin de bulunacağı güzel bir meydan olacak” diye konuştu.

“Orhangazi’nin kalbi burada atacak”
Başkan Altepe, merkezde sinema ve tiyatro, toplantı, nikah ve spor salonları, kütüphane ve kafeteryanın da bulunacağını belirterek, “Orhangazi’nin kalbi burada atacak. Her türlü sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirileceği güzel bir merkez olacak. Uzun yıllardır Orhangazi’nin beklentisiydi artık hayata geçmiş oluyor. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da ilçedeki sıkıntıların zamanla çözüme ulaştığını ifade ederek, “İlçemizde altyapıyla ilgili bütün sıkıntılar giderildi, üstyapıyla ilgili asfaltlama çalışmaları da tamamlandı. İlçede vatandaşlarımızdan gelen ve bizim de çok önemsediğimiz bir ihtiyaç da kültür merkeziydi” dedi.

Orhangazi’de belediyecilik tarihinin en büyük yatırımı
Kültür merkezinin yerinin Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmayla ilçeye kazandırıldığını söyleyen Çağlayan, “Kültür merkezi inşaatı da başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizin devasa ve kalıtsal sorunlarına bir bir çözüm bulduğu günleri yaşıyoruz. Kültür merkezi inşaatı da bunlardan bir tanesi, Orhangazi’ye çok yakışacağını düşünüyoruz. Diğer yaşam alanlarıyla birlikte bölge, bir cazibe merkezi olacak. Bir yandan kamulaştırma bedeli, diğer taraftan yaklaşık 15 milyon TL üstyapı bedeliyle de ilçemizde belediyecilik tarihi açısından bugüne kadar yapılan en büyük yatırım olacak” diye konuştu. Çağlayan, bu yatırımı ve diğer hizmetleri Orhangazi’ye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181