Bursa Ova Bulvarı'nda çalışmalar bitiyor!
İnşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı Yeniceabat bölgesine bağlayan 2 kilometre uzunluğundaki Ova Bulvarı’nda çalışmalar son aşamaya geldi. Ova Bulvarı’nda incelemelerde bulunan ve Bursa’daki birçok bölgenin yeni açılan alternatif güzergahlarla aynı anda birkaç noktadan bağlantılı hale getirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplamda 7 milyon TL’ye mal olacak bulvarın yıl sonuna kadar trafiğe açılacağını söyledi.

Bursa’yı ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla raylı sistem yatırımlarının yanı sıra her yıl yol projelerine yüz milyonlarca TL’nin üzerinde kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelere yeni yollar açmaya devam ediyor. Bursa’nın her bir bölgesinde trafik sıkıntısını ortadan kaldıracak projeler birbiri ardına hizmete alınırken, yapılaşmanın hızla arttığı Yunuseli bölgesi yeni bir bulvara kavuşuyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan Şükrü Şankaya okuluna, oradan da Yeniceabat üzerinden Panayır Köprüsü’ne bağlantı sağlayacak Ova Bulvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Ova Bulvarı’nda yapılan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, oluşturdukları yeni alternatif yol güzergahlarıyla Bursa şehir içi trafiği rahatlatmak istediklerini söyledi. Bu konuda özellikle ova yollarının genişletilmesi ve Yıldırım ile Osmangazi bölgelerinden Mudanya’ya olan trafik akışını daha rantabl hale getirmek için aralıksız mesai sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Derenin iki yanında 2 kilometrelik uzunlukta gerçekleştirilen Ova Bulvarı, yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak. Yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı. İnsanlar için her türlü konfor burada düşünüldü. Bu yolla birlikte, güzel bir alternatif güzergah oluşacak. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Mudanya bağlantısı da sağlanmış olacak. İnşallah yıl sonuna kadar her şeyiyle tamamlanmış olacak. Her açılan yeni yolla Bursa biraz daha nefes alacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181