'Bursa riskli konutları haketmiyor'
Ülkemizde yaşanan depremlerde binlerce insanımız hayatını kaybederken yüz binlerce konut da hasar gördü. Deprem ülkesi olmamıza rağmen hala 6 milyondan fazla konut riskli durumda. Deprem anında ve sonrasında nasıl davramlacağım bilmenin ötesinde, güvenli yapılara sahip olmanın önemi yadsınamaz. Kentsel dönüşümün gerekliliğinin bir kez daha hatırlandığı şu günlerde, dönüşümle ilgili adımlar atan İMSİAD konuyu gündemde tutmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da deprem gelmeden önlem alınması gerektiğini ve sadece Bursa'mn değil, ülkenin en önemli ihtiyacının kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı.İMSİAD Yön. Krl. Bşk. Namık Ziya Mescioğlu 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir açıklama yayınladı. İMSİAD olarak her daim kentsel dönüşümün öncüsü ve takipçisi olacaklarını belirten Mescioğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

"Güvensiz yapılarda yaşayan va
tandaşlarımızın kentsel dönüşüm ile güvenli yapılara taşınmalarının önemi hiçbir zaman akıllardan çıkarılmamalıdır. Her şeyin en iyisine layık olduklarına canı gönülden inandığımız yurttaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanabilmesi için, afetlere karşı dayanıklı konutların önemi çok büyüktür. Bu nedenle, hızla adımlar atarak, halen güvensiz yapılarda yaşayan yurttaşlarımızın kentsel dönüşüm ile güvenli yapılara taşınmalarını bir an önce sağlamalıyız. Kentsel dönüşüm, hem güvensiz yapılarda yaşayan yurttaşlarımız, hem de ülkemiz için taşıdığı büyük önem açısından, ulusal önceliklerimiz arasında yer alması gereken temel konulardan biridir. Bu bilinçle, İMSİAD olarak, ülkemiz ve Bursamız için kentsel dönüşümün öncüsü ve takipçisi olmaya devam edeceğiz."

PLANSIZ YAPILAR
Bursa'da bugüne kadar depreme karşı istenilen seviyede olmayan bir yapı stoğunun oluştuğunu vurgulayan Mescioğlu, Bursa'da konutların deprem kuşağında olan bir şehre göre elverişsiz durumda olduğunu ifade etti. Bursalı vatandaşların bu konutlarda daha fazla oturamayacağım da belirten Mescioğlu, yapılacak olan dönüşümde belediyelerin, yönlendirici ve destekleyici olması gerektiğinin de altını çizdi.Mescioğlu, "Dünyanın her yerine son teknolojiye uygun araba ve yedek parçalar ihraç eden Bursa'da, Bursalılar'ın önemli bir bölümünün plansız yapılarda ikamet etmeleri bir çelişkidir ve bu durum bugün vatandaşlarımızı tehdit eder bir duruma gelmiştir. Ben kendi adıma Bursa'da hiçbir vatandaşımızın bu tarz sağlıksız yapılarda yaşamayı hak etmediğini düşünüyorum.

ZAMAN HARCANIYOR
Konutlarımızı nasıl afete karşı güvenli hale getirebiliriz sorusunun tek gündem maddemiz olması gerekiyor. Böyleyken, rant tartışmalarıyla insanlarımızın kıymetli zamanını harcamak ve güvenli konutlar sahibi olmak gibi son derece haklı talebini yok saymak büyük bir hatadır. Bu nedenle, Bursamızm en önemli kentsel ihtiyacı olan kentsel dönüşümün çok iyi analiz edilmesi ve şehrimizin nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yeni Marmara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181