Bursa'ya yeni metro hattı geliyor!İşte güzergahlar...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından açıklanan yeni metro hattı projesinin detayları belli oldu. Yeni projeye göre Gökdere'den başlayan metro hattı sırasıyla; Beyazıt Caddesi, Davutkadı, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi Baruthane, Değirmenlikızık, Tezok, Siteler, Şevket Yılmaz Hastanesi ve Mimar Sinan Bursaray istasyonuna kadar uzanacak ve toplamda 9 kilometrelik mesafe yeraltından sağlanacak.

Yıldırım'da 9 kilometrelik hatta 600 milyon liraya mal olacak metronun inşaatına 2017'de başlamak istediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'ya destek veriliyor. Biz de metrolar için Ankara'dan yüzde 50 destek istiyoruz" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ve devamında Osmangazi ve Nilüfer’e uzanacak raylı sistem çalışmalarında kaynak sıkıntısı olduğunu, bu çalışmalara bir an önce başlamak için de Ankara'dan destek beklediklerini ifade etti.

GÖKDERE'DEN BAŞLAYACAK MİMAR SİNAN'DA SON BULACAK...
Gökdere'den başlayarak Beyazıt Caddesi, Davutkadı, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi Baruthane, Değirmenlikızık, Tezok, Siteler, Şevket Yılmaz Hastanesi ve Mimar Sinan Bursaray istasyonuna bağlanacak 9 kilometrelik yeraltından gidecek metro hattına 2017 yılında start vermek istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Daha önceki projelerimizde Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gidiyordu. Bunu Mimar Sinan Bursaray istasyonuna bağladık. Yıldırım'ın yeni metrosuyla ilgili çalışma ve projeler sürüyor. Ankara ile görüşme içindeyiz. Bir yandan projeler yapılırken bir an önce de başlatılması yolunda Ankara'nın desteğini almamız lazım. Bakanımız, milletvekillerimiz alternatif çalışma yapıyor. Yarı bedeli Ankara'dan desteklenmesini talep ediyoruz. 2017 içinde faaliyete başlayalım istiyoruz. Destek olursa daha sonraki metro adımları, yapacağımız yer altı yatırımları ve diğer hatlarımız hızlı şekilde gerçekleşir" diye konuştu.


HEDEFTE OSMANGAZİ VE NİLÜFER VAR
Yıldırım metrosunun 600 milyon liraya mal olacağını anlatan Başkan Altepe, "Herşey bizim üzerimizde. Biz yine de çözmeye uğraşıyoruz. Hiç bir yatırımı aksatmamak istiyoruz. Ancak diğer yandan da yeni metro hatlarını başlatmaya çalışıyoruz. Hükümet bazı konularda İstanbul, Ankara, biraz İzmir ve Antalya'ya destek veriyor. Biz de yeni ulaşım yatırımlarımız için destek istedik" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Yıldırım'ın hayata geçirilmesinin ardından Osmangazi'de Çekirge bağlantılı yeni bir metro ve daha sonrasında Nilüfer'de yeni bir metro hattının planlandığını sözlerine ekledi.

BTG İNŞAAT'TAN ÖZLÜCE'DE YENİ PROJE! LANSMAN FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilyas 7 yıl önce

Utanamayan büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri yazıklar olsun elde ettiğiniz rantlar doyuramadi hic birinizi Buranın girişi ve gobegi olan istanbul yoluna yapılmayan yatırımlar yapilmadikca ve tek bir çivi cakilmadikca merkezi kirliliklerine goz yumdukca bursayi hic bir zaman bursa edemeyeceksiniz o dosediginiz her ray sizin cebinizden çıkmıyor

Avatar
Recep 7 yıl önce

Yunuseli ne olacak...ulasim 15 yildir otobusle kucak kucaga

Avatar
erdem 7 yıl önce

Yunuselide yasam soyle yasam Boyle oranin ulasimi ne olcak recep bey kendini oven baskan

Avatar
özay 7 yıl önce

Alaşar ovaakça gemlik bu tarafa hiç yatırım yapılmıyor. neden acaba?

Avatar
Güzide 7 yıl önce

Bu projeler toplu taşımayı rahatlatmayı amaçlıyorsa eğer öncelik Mudanya ve Terminal yönüne verilmeliydi.

Avatar
volkan 7 yıl önce

Siteye verdiğin parayla hallolurdu o işler hacı tabi siteyemi gitti artık nereye ...

Avatar
Bora Özkula. 7 yıl önce

Yerli ve yeni ürettikleri fakat fabrikadan çıkarken külüstür çıkan vagonlarını satmak için daha çok metro yaparlar.

Avatar
Safiye 7 yıl önce

Bizim kesdel neolacak sehrin merkezine gidecek bir otobusumuz olsun ona bile raziyiz metroya bile aracla gidiyoruz
Lutven bizede yardimci olursaniz seviniriz

banner182

banner181