Bursa Yıldırım'a yeni Aile Sağlığı Merkezi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yarım asırdır Yıldırım Külliyesi’nin medrese bölümünde faaliyet gösteren dispanserin tahliyesinin gündeme gelmesiyle bölgedeki itfaiye binasını Aile Sağlığı Merkezi olarak mahalleye kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, itfaiye binasını boşalttıklarını belirterek, projesi tamamlanmak üzere aile sağlığı merkezinin inşaatına da kısa sürede başlanacağını söyledi.

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan çevreye kadar her alanda önemli projeleri kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelerde vatandaşlarını yaşamını kolaylaştıracak projeleri de bir bir hayata geçiriyor. Özellikle sağlık hizmetlerinin vatandaşlara daha kolay şekilde ulaştırılması için 112 Acil Servis istasyonları ve ihtiyaç duyulan mahallelere de aile sağlığı merkezleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Mahallesi’ne de modern bir aile sağlığı merkezi binası kazandırıyor. Yıldırım Külliyesi’nin medrese bölümünde yarım asırdır faaliyet gösteren dispanserin restorasyon nedeniyle tahliyesi gündeme gelince, bölge sakinlerinin mağduriyet yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Boşaltılan Yıldırım itfaiye binasının aile sağlığı merkezine dönüştürülmesi için proje çalışmaları sürerken, kısa zamanda tamamlanması planlanan bina ile bölge sakinleri yine sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşmış olacak.

Sağlıkta da kesintisiz hizmet
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aile sağlığı merkezine dönüştürülecek Yıldırım itfaiye binasında incelemelerde bulundu. Yıldırım Külliyesi içindeki dispanserin yarıl asırdır bölge halkına sağlık hizmeti verdiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Ancak şimdi tarihi medresenin tahliyesi gündemde. Biz de sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması için itfaiye binasını boşalttık. Burayı sağlık merkezine dönüştürecek proje çalışmaları tamamlanmak üzere. İki katlı olacak binada inşaata da kısa zamanda başlayıp, binayı bölge halkının hizmetine açmak istiyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181