Bursa Yıldırım'da BEDESTEM açıldı!
Merkez’in açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Eren, Yıldırımlı muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal belediyecilik alanında büyük bir adım daha atmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim anlayışımızın merkezinde insan olduğunu söylüyor ve hizmetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Kadınlar, çocuklar, gençler, engelliler gibi dezavantajlı insanlarımızı öncelikli hizmet grubu olarak belirleyerek, projelerimizi onların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz” dedi.
 
'EN ÖNEMLİ PROBLEM DIŞLANMIŞLIK HİSSİ'
Merkezin, Türkiye ve Avrupa ortaklığında İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında açıldığını ifade eden Başkan Edebali, burada engellilerin mesleki yönlendirilmesinin yanı sıra, meslek edindirme kursları ve engellilerin istihdama katılması için kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konularında önemli bir açığın kapatılacağını vurguladı. Engellerin bedensel olmaktan ziyade düşünsel olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Öncelikle zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak, dezavantajlı insanlarımızla toplum arasındaki duvarları yıkmalıyız. Fırsat verildiğinde birçok bedensel engellinin, engelsiz insanlardan daha büyük başarılara imza attığını görüyoruz. İş dünyası bu tarz başarı hikayeleriyle dolu. Başta engellilerimiz olmak üzere dezavantajlı gruplarımızın en büyük problemleri dışlanmışlık ve bunun neticesinde ortaya çıkan umutsuzluk. Projemizin öncelikli hedefi insanlarımıza iş imkanları sağlayarak,  sosyal hayata katılımlarının önündeki engelleri kaldırmak ve bu dezavantajı avantaja dönüştürmek. Bunu sosyal devlet olmanın biri gerekliliği olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘YILDIRIM’DA DEZAVANTAJLAR AVANTAJA DÖNÜŞÜYOR’
Projenin ilçede önemli bir açığı kapatacağını belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da “Yıldırım’da dezavantajlar avantaja dönüştürülüyor. Önemli olan engellilerimizi anlamak ve onlara destek olabilecek çalışmalar yapmak. Bu konuda Yıldırım Belediyesi örnek projelere imza atıyor. Oluşturdukları farkındalıktan dolayı Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve çalışma arkadaşlarına Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında büyük bir atılım sağladığını ve toplumun her kesimine dokunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise merkezin engellilerin istihdamına sağlayacağı katkıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen merkez, vatandaşların hizmetine açıldı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181