Bursa Yıldırım'da kamulaştırılan 3 bina yeşil alan olacak!
Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla vatandaşların nefes alacağı alanlara kavuşuyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak. Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmenin yolunun yıkımlardan geçtiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge sakinlerinin en önemli taleplerinden birinin daha hayata geçirildiğini söyledi.

Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla vatandaşların nefes alacağı alanlara kavuşuyor. Yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım İlçesi Hacı Seyfettin Mahallesi’nde de hemen Hacıseyfettin Camiinin yanında bulunan 3 bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Cami alanına katılacak yaklaşık 500 metrekare alan üzerinde bulunan binaların yıkımına başlanırken, proje kapsamında açılan alana cami müştemilatı ve meydan düzenleme çalışması yapılacak.

Halkın kullanımına açılacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, binaların iç içe geçtiği, sosyal donatı alanlarından mahrum mahallelerin ancak yıkılarak güzelleştirildiğini kaydetti. Yıldırım’ın da yoğun ve çarpık yapılaşma yüzünde sosyal donatı alanları bakımında sorunlu bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Halkımızın toplanma alanları olan okullar, camiler, meydanlar önemli bir ilgi alanımız. Hacıseyfettin Mahallesi’nde de caminin yanındaki binaların kaldırılması eskiden beri istenen bir çalışmaydı. Buradaki 3 binanın kamulaştırmasını bitirdik ve yıkımlara başlıyoruz. Yaklaşık 500 metrekarelik alanı cami avlusu, müştemilat ve meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz. Halkımıza açık güzel bir alan olacak ve bölgeye değer katacak” diye konuştu.

3 yılda 276 bina yıktık
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de katılımcı belediyecilik anlayışı ile vatandaşın gündeminde olan tüm konuları kendi gündemlerine aldıklarını belirterek, “Hacıseyfettin Camii yanındaki binaların kaldırılması bu bölgedeki vatandaşımızın önemli bir gündemiydi. Camiler bizler için buluşma noktası ve güvenli alanlarımız. Yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızın gündemindeki sorunların çözümü için çalışıyoruz. Sadece Yıldırım Belediyesi olarak son 3 yılda 276 metruk binayı yıktık. Şehrimizi bir taraftan yıkarak geleceğe hazırlıyoruz. Bazı yerlerde planlayarak geleceğe hazırlıyoruz. Bazı yerlerde de güçlendirerek çalışmalarımız sürüyor. Burada yapılan çalışma nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Hacıseyfettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldız da mahalle halkının talebinin yerine getirilmesi nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181