Bursa Yıldırım Huzur Caddesi gelişiyor ve değişiyor!
Törene, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Miletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanvekili Fatih Toprak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, muhtarlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, planlı ve modern şehir yapısının en önemli tamamlayıcı unsurunun ulaşım olduğunu belirterek, “Şehirler sürekli devinim halindeki dinamik yapılardır. Nüfus artıkça şehirlerdeki sağlıksız yapılaşmayla birlikte kontrolsüz büyüme de devam eder. Plansız yapılaşmalara karşı uzun vadede tedbirler alıyoruz. Bunların başında da ulaşım konusu geliyor. Öncelikli hedefimiz bütünleşik bir ağa sahip, Yıldırım’ın her noktasına rahat ulaşımı sağlayacak bir ulaşım yapısını gerçekleştirmek. Trafiği bütünleşik olarak tüm ilçeye yaygınlaştırmak” dedi.
 
 KESİNTİSİZ ULAŞIM HEDEFİ
Şehirde ulaşımın bütünleşik bir yapıya sahip olmadığı yerlerin çöküntü alanı olarak kalmaya devam edeceğini de vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Trafik yükünün artığı yerlerde insanların günlük yaşamları zorlaşır. Huzur Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracağız. Yapılacak çalışmalarla birlikte yaklaşık bin metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olacak yol, Selçukbey Mahallesi’ni Ankara Yolu’na bağlayacak. Amacımız Prof. Tezok Caddesi’ndeki aşırı yükü azaltarak kesintisiz ulaşımı sağlamak” diye konuştu.
 
YILDIRIM’I GELECEĞE TAŞIYORUZ
Gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım’da altın çağı başlattıklarını aktaran Başkan Edebali, “Asıl hedefimiz sağlıksızlık yapılardan kurtularak modern şehircilik planlamasıyla Yıldırım’ı geleceğe taşımak. Yıldırım’da başlattığımız dönüşüm sadece fiziki bir dönüşüm olmayacak. Modern ve güvenli yapıların yanı sıra sosyal donatı alanları ile birlikte sosyal dönüşümü de sağlayarak insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Aidiyet duygusunu pekiştirerek insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı Yıldırım’ı geçmişine yakışır bir şekilde tekrar ayağa kaldırmak olacak” şeklinde konuştu.
 
VİZYON PROJELER STANDARTLARI YÜKSELTECEK
Yıldırım’ı yeniden inşa etmek için büyük bir yükün altına girdiklerini de aktaran Başkan Edebali, “İlçemizin yarısının imar düzenini değiştiriyoruz. Hem kültürel hem ticari hem de sosyal yönleri güçlü mahalleler planlıyoruz. Mahalle konakları, kapalı pazaryerleri, yeni açılan yollar ve daha birçok proje ile Yıldırım’ı yeniden inşa ediyoruz” şeklinde konuştu. Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir yer yapmak adına vizyon projelerden de bahseden Başkan Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasını sürdürüyoruz. Sular Vadisi Doğa Parkı çalışmaları sürüyor. Sadece Bursa’ya değil tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yansıra Molla Yegan Kültür Merkezi, gençlik merkezleri, Engelsiz Yaşam Merkezi,  gibi projeleri ilçemize kazandırarak Yıldırım’ı geleceğe adım adım taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
 
YILDIRIM’DA YAŞAM YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise Huzur Caddesi’nin genişletilmesi ile birlikte trafiğin yanı sıra insanların da yaşamlarının rahatlayacağını söyledi. Yıldırım’ı yeniden inşa etme yolunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin gösterdiği gayretin önemine değinen Bennur Karaburun, “Başkanımız Yıldırım’ı yeniden inşa etmek için bir iğne oyası işler gibi çalışkanlık gösteriyor. Bu hedef doğrultusunda gecesini gündüzüne kattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali sayesinde Yıldırım’ın yüzü güzelleşiyor, yüzü gülmeye başlıyor” dedi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da ilçenin çehresinin değiştikçe insanların mutluluğunun arttığını söyleyerek başta Başkan Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181