Bursa´da sırada tank üretimi var!
Başkan Altepe, Bursa ve Türkiye’nin tramvay markası olan ‘İpekböceği’ni üreten Durmazlar Makina’nın sahipleri Hüseyin ve Fatma Durmaz kardeşleri ağırladı. Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir belediye binasında gerçekleşen görüşmede, sanayinin potansiyeli ve atılması muhtemel adımlar değerlendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın bu dönemde en büyük şansının sanayiciler olduğunu ifade etti. Kentin alt yapısının bu konuda güçlü olduğunu, mühendislik eğitimi alan yöneticiler olarak bu farkı değerlendirmek için azami gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Valilik, ticaret ve sanayi odası, üniversite hepimiz bir şeyler üretebilmek, Bursa’nın adını tarihe altın harflerle yazdırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu dönem Bursa için farklı, şanslı bir dönem olacak” dedi.

Başta otomotiv olmak üzere tekstil ve beyaz eşyada dünyaya kendisini kabul ettiren şehirde artık katma değeri yüksek ürünlerin sahne aldığını söyleyen Başkan Altepe, tramvay, metro ve hızlı tren derken uçak üretimine de geçildiğini hatırlattı. Tank üretimi için görüşmelerin sürdüğünü, en kısa zamanda bu alanda da var olmak istediklerini, bunun için adım attıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Artık tramvay, metro ve hızlı tren derken bunlar yapılıyor. Şu anda uçak da başladı. Artık onda da bir fabrikamız var. Önümüzdeki Nisan ayında Almanya’daki bir fuarda artık Bir Türk uçağı da yer alacak. İnşallah bundan sonra savunma sanayii için tankımız geliyor. Diğer cihazlarımız bir bir yol alıyor. Bunlarla birlikte inşallah Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda Bursa öncü olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, konuşmasında Durmazlar Makine’nın sahipleri Hüseyin ve Fatma Durmaz kardeşleri attıkları cesur adımlar nedeniyle tebrik etti. Raylı sistemlerdeki üretimle Durmazlar’ın bir dünya markası haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa’da çok güçlü bir sanayi alt yapısı var. Ve bunu de en başta Durmazlar gösterdi. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Hüseyin Durmaz ise yeni binanın Büyükşehir açısından hayırlı olmasını diledi. Fatma Durmaz da son dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın adını tarihe altın harflerle yazdıracak çalışmalar yapıldığını belirterek, Durmaz Ailesi olarak verilen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181