BUSİAD, Bursa'nın 2017 raporunu açıkladı!
BUSİAD'ın hazırlayıp, kamuoyu ile paylaşılan raporda kentsel dönüşümün önemine dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi:

Otomotiv 2016'da Türkiye imalat sanayisinin lokomotif sektörlerinden biri olmayı sürdürdü. 2016 yılını ortalama yüzde 7-8'lik bir büyümeyle tamamlanması beklenen otomotiv sektörünün 2017 yılı büyümesinin de yüzde 4-5 bandında olacağı tahmin ediliyor. Bu perspektife göre sektörün önümüzdeki yıl da gerek Türkiye, gerek Bursa ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edeceği söylenebilir.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi gibi kamu yatırımlarının tamamlanmasıyla çekim merkezi olma özelliğini perçinleyecek olan kentte gayrimenkul fiyatlarında önemli artışlar göze çarpmaktadır.

KONUT VE ARSA FİYATLARI
Bursa'da satılık konut fiyatlarının yıllık artışı 2016 yılı Ekim ayı itibarıyla yüzde 24'leri bulmuş durumda. Otomotiv Test Merkezi'nin kurulduğu Yenişehir'den demiryolu projesinin geçmesi, ilçede havaalanı bulunması, İnegöl'ün ise Türkiye'nin en büyük mobilya üreticileri arasında yer alması, yine Türkiye'nin en büyük teknoloji organize sanayi bölgesi projesinin Bursa'nın güney batı üçgenine kuruluyor olması gibi gelişmeler de konut ve arsa fiyatlarının değerlenmesine neden olmakta.

YENİDEN PLANLANMALI
Bursa, kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan illerin başında. Toplam 17 ilçe ve bin 70 mahallesiyle yaklaşık 3 milyonluk bir nüfusa sahip olan şehrin yeniden planlaması gereken alanları yüzde 70'i bulmakta. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermiş durumda.

Hürriyet Bursa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181