Büyükorhan'a yeni pazar yeri yapılıyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçeleri de daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Büyükorhan ilçesine de 2 bin metrekare alanlı modern kapalı Pazar yeri kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı hızla devam eden Pazar yerinin aynı zamanda her türlü etkinlik ve buluşmanın yapılabileceği modern bir yaşam alanı olacağını söyledi. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da kendi imkanlarıyla böyle bir projeyi yapmalarının mümkün olmadığı belirterek, katkıları nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, merkeze yeni bağlanan ilçelerde de altyapıdan ulaşıma, kırsal kalkınmadan tarihi mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’ın en önemli sorunlarından birine daha çözüm getiriyor. İlçe merkezindeki açık pazar alanı özellikle kış aylarında hem pazarcıları hem de vatandaşları mağdur ederken, Büyükşehir Belediyesi ile bu mağduriyet sona eriyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik pazaryeri çelik konstrüksiyon çatı ile kapatılırken, modern mimarisi ile de ilçeye değer katacak.

Önemli bir yaşam olanı olacak
Beraberindeki Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ile birlikte pazar alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe halkının en önemli taleplerinden biri olan bu sorunun da kısa sürede çözüme kavuşacağını söyledi. Merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için alt ve üst yapı anlamında önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Büyükorhan’ın da her türlü altyapı eksikliğinin giderilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki en önemli sorunlardan biri de merkezdeki pazar alanıydı. Düzenli olmayan bir pazaryeri vardı. Burası için de güzel, modern, sağlam ve şık bir proje hazırladık. Kar başta olmak üzere hiçbir dış ortamdan etkilenmeyecek şekilde mukavemeti yüksek bir proje yapıyoruz.Zemin de dolgu ile 120 santimetre kadar yükseltildi. Mimarisiyle de ilçeye değer katacak bu alan sadece Pazar yeri olarak değil, her türlü etkinlik ve buluşmanın gerçekleşeceği bir yaşam alanına dönüşüyor. Şimdiden Büyükorhan’a hayırlı olsun” diye konuştu.

İlçeye Pazar yeri yapılmasının kendi seçim beyannamesinde bulunduğunu ancak mevcut ile bu projeyi gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını belirten Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da, “Biz de Büyükşehir Belediyemizden talep ettik. Başkanımız bizi kırmadı ve yaklaşık 1,5 milyon liralık bir projeyi ilçemize kazandırıyor. İlkel şartlarda bir pazarımız vardı. Şimdi evladiyelik bir eser yapılıyor. Ben ilçemize katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181