Büyükşehir altyapı çalışmalarına devam ediyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 10’larca yıldır yapılamayan hizmetlerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, kentin doğu yakasının da sağlıklı bir altyapıya kavuştuğunu söyledi.

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle üst yapıya olduğu kadar altyapıya da büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, kentin batısı ile doğusu arasındaki hizmet farklılıklarını da ortadan kaldırıyor. Samanlı kolektörü ile Yıldırım’ın en eski mahallelerinin bile atıkları daha yeni Doğu Atıksu Arıtma Tesisine dahil eden Büyükşehir Belediyesi, Gürsu, Kestel ve Barakfakih bölgelerine yapılan 26 milyon liralık yatırımla bu bölgelerin atık sularını da Yeşil Çevre Atıksu Arıtma Tesisine bağladı. Çalışmalar kapsamında Barakfakih bölgesinde 1 adet atık su terfi merkezi, 20 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı, 3 kilometre cenup kanalı taban düzenlemesi ve 0,5 kilometre kutu kesit yağmursuyu hattı imalatı yapıldı. Yine Gürsu TOKİ bölgesine 1 adet atık su paket terfi merkezi, 10 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı ve Serme Bölgesine de1 adet atık su paket terfi merkezi,
3,5 kilometre atıksu ve yağmursuyu hattı imalatı yapıldı.

En ileri sistemler
Kentin doğu bölgesindeki derelerin kanalizasyon atıklardan arındırılması amacıyla bölgeye kazandırılan tesisler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Uzun yıllardır bölgenin en önemli beklentisi olan, gecikmiş bir yatırımı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’mızın doğusunda Kestel, Gürsu ve Barakfakih’in 10’larca yıldır beklediği bir yatırımı nihayet tamamladık. Bu bölgede derelerin temiz akması ve kanalizasyon atıklarının arıtma sistemine yönlendirilmesi için yaklaşık 26 milyon liralık önemli bir yatırımı tamamlamış bulunuyoruz. İşte Bütünşehir bunun için var, böyle büyük bütçeli yatırımların yapılması için Bütünşehir uygulamasına geçildi. Daha önce bu bölgelerdeki atıklar Cenup kanalına oradan da Deliçay’a akıyordu.Yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden bağımsız olmadığı için en ufak yağmurlarda bile Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi içinde kanalizasyonla karışık göletler oluşurdu. En ileri kentlerde bulunan ileri sistemleri bu bölgeye kazandırdık. Hayırlı olsun” dedi.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da bu bölgelerde yıllarca sıkıntı çekildiğini belirterek, “Kanalizasyon ve yağmur suları hattı olduğu için özelikle Barakfakih Sanayi Bölgemizde en ufak bir yağışta atık sular taşıyordu. Ovadaki tüm arazi de sıkıntı altına giriyordu. Gürsu TOKİ’den başlayıp, Serme ve Barakfakih’i de içine alan büyük bir çalışma yapılmış. Emekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Boz ve Barakfakih Muhtarı Ahmet Akbulut da bölge için hayati önem taşıyan yatırım için Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Kurdele gezip, tesisleri hizmete açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak, tesisleri devreye almış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181