Büyükşehir'den Gököz'e Bursaspor için ideal kamp alanı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor’a kalıcı gelir sağlanması ve Keles’in turizmden aldığı payın artırılması amacıyla Gököz göleti çevresini hem Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapacağı şekilde tesislerle donatacak hem de özel konaklama tesisleriyle de bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay ile birlikte Gököz Göleti çevresinde incelemelerde bulundu.

Yeni stadyum başta olmak üzere amatör kulüplere sahalar, eğitim kurumlarına spor salonları, branşlara özel tesisler ve mahallelere yüzme havuzları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor’un marka değerini yükseltecek bir çalışmanın daha startını veriyor. Bir süredir Keles’teki 1130 rakımlı Gököz Göleti çevresinin turizme kazandırılması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yaklaşık 140 dönüm alanı, hem spor hem de turistik tesislerle donatacak. Keles Belediyesi’nin söz konusu alanı tahsis etmesiyle çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay ile birlikte Gököz Göleti çevresinde incelemelerde bulundu.

Bursaspor için ideal kamp alanı
Bursa’nın turizmden aldığı payı daha da yukarılara çıkarmak için kentin tüm doğal güzelliklerini en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, Gököz Göletinin de 1130 metre yükseklik ile önemli bir yayla olduğunu hatırlattı. Bu bölgeyi turizm alanına çevirmek için daha önce çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bölgeyi nasıl değerlendirelim diye projeler geliştirirken, hedeflerimizden biri de Bursaspor’un her türlü tesise sahip olmasıydı. Bu bölgeyi hem Bursaspor’un kendi kamplarını yapabileceği hem de değişik kulüplerin kamp yapabileceği tesislerle donatacağız. Böylelikle Bursaspor’un geleceğine yönelik sağlam bir yatırım yapılacak. Keles Belediyemiz alanı bize tahsis etti. 7-8 spor sahası, tenis kortları, farklı spor alanları, göl çevresine bisiklet ve yürüyüş yolları ile burası önemli bir aktivite merkezi olacak. Bunun dışında yapılacak tesislerle bölge turizmine de katkı sağlanacak. Bursaspor’un marka değerini artıracak tesisler yaparken, aynı zamanda bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Konuyla ilgili altyapımız hazır, hızlı bir şekilde başlayıp, kısa zamanda sonuç almak istiyoruz” diye konuştu.

400 bin Euro kamp gideri
Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay da Başkan Altepe’nin nasıl bir Bursaspor sevdalısı olduğunu bu proje ile bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Yapılacak tesisler için Başkan Altepe, yer tahsisi için de Keles Belediye Başkanı Teke’ye teşekkür eden Ay, “Bizim yıllık 350 – 400 bin Euro’ya yakın kamp giderimiz oluyor. Böyle tesislere kavuşurken, hem cebimizden bu para çıkmayacak hem de dışarıdan gelecek kulüpler sayesinde kalıcı gelir sağlayacağız. El birliği ile Bursaspor’u nasıl daha yukarılara taşıyacağız onun için uğraşıyor” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de bölgenin Trabzon Uzun Göl’den daha da marka olacağını belirterek, yapılacak tesislerin kırsal kalkınmaya da büyük destek sağlayacağını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181