Büyükşehir'den Mudanya Mesudiye Sahili'ne 1 milyon TL’lik yatırım!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 1 milyon TL’lik sahil düzenleme yatırımı ile Mudanya’nın en batısındaki Mesudiye sahili de vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yürüyüş ve bisiklet yolları, tretuvarlar, duş ve tuvaletler ile Mesudiye’nin gerçek anlamda bir sahil beldesi görünümü kazandığını söyledi.

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, 115 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahillerinin de yaz turizmine kazandırılması hedefiyle başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi her alanda yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın en batısındaki Mesudiye sahillerinde de dönüşümü büyük ölçüde tamamladı. Özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerin akınına uğrayan Mesudiye’de sahile soyunma kabinleri ve duşlar yerleştirildi. Plajdaki kum özel araçlarla düzenli olarak elenirken, yürüyüş yolu boyunca yerleştirilen aydınlatma direkleri bölge farklı bir görüntü kazandı.

1 milyon TL’lik yatırım
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte Mesudiye’de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bursa’nın aynı zamanda sahil şehri olarak anılması için bu dönem önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Bursa sahillerinin Sahil Strateji Planı’na dahil edildiğini ve 1/50 binlik planların yapıldığını söyledi. Halen 1/5 binlik nazım planlar ile uygulama planların yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Suyun kalitesinin artırılmasında, sahillere ve plajlara kadar her alanda çalışıyoruz. Mudanya’nın batı sınırındaki Mesudiye de güzel bir sahili bulunmasına rağmen yıllardır beklenen hizmeti alamıyordu. Bu bölgedeki çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık. Şimdiye kadar bu bölgeye yaptığımız yatırım 1 milyon TL’yi buldu ve yatırımlar devam ediyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181