Büyükşehir'den Mustafakemalpaşa'ya katı atık aktarma istasyonu!
Mustafakemalpaşa Fevzi Dede Mahallesi’nde yapılan ve Karacabey’e de hizmet vermesi planlanan modern katı atık aktarma istasyonunun tamamlanma aşamasına geldiğini, Orta Mahalle’de bulunan eski çöp depolama alanının ise rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa süre sonra hizmete alınacak yatırımlarla birlikte iki ilçenin çöp sorununun tarihe karışacağını söyledi.

Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte bu ilçedeki yatırımları inceledi. Orta Mahalle’de 1 milyon TL’lik harcamayla yeşil alan olarak düzenlenen mevcut çöp depolama alanıyla Fevzi Dede Mahallesi’nde 3 milyon TL’lik harcamayla inşa edilen modern katı atık aktarma istasyonunda incelemelerde bulunan Başkan Altepe, tamamlanma aşamasına gelen yatırımlarla birlikte Mustafakemalpaşa ile Karacabey’in çöp sorunundan tamamen kurtulacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, modern katı atık aktarma istasyonunun Karacabey’e de hizmet vereceğini söyledi. İki ilçede toplanan çöplerin modern depolama tesisine geleceğini, buradan da sıkıştırılmış halde Hamitler’deki Büyükşehir çöp depolama alanına aktarılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Buraya 5-6 kamyonla gelecek çöpler, 1 Tır içerisinde sıkıştırılmış halde Bursa’ya gönderilecek. İki güzide ilçemizin çöplerinin depolanması işlemi de bu şekilde gerçekleştirilmiş olacak. Kaba inşaat bitti. Kısa zaman sonra ise hizmete alınacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, evsel atıklar konusunda 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu yatırımla birlikte taçlandığını ifade etti. Orta Mahalle’de çöpten kaynaklanan kokunun artık yaşanmayacağını vurgulayan Kurtulan, “Bu da ilçemizin daha yaşanabilir bir hale gelmesinde rol oynayacak. Büyükşehir Belediyesi’ne halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’daki temasları çerçevesinde Orta Mahalle eski çöplük alanında 80 dekarlık alanda sürdürülen rekreasyon çalışmalarını da denetledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181