Çekirge Meydanı Projesi halka tanıtıldı!
Murat Hüdavendigar Camii bahçesinde düzenlenen ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katılımıylagerçekleştirilen panelde Çekirge sakinlerinin öneri ve düşünceleri dinlendi. Panel, gazeteci Ahmet Emin Yılmaz’ınmoderatörlüğünde gerçekleştirilirken, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Sevilay Çetinkaya, 1’incilik ödülü sahibi Yüksek Mimar Erdem Tüzün ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İlke Çalışkan konuşmacı olarak katıldı.

Panel, konuşmacıların projeye ilişkin bilgilendirme konuşmalarının ardından vatandaşların soru ve önerileriyle devam etti. Panel boyunca vatandaşlar, proje hakkında önerilerini dile getirirken, beklentilerine ilişkin de çeşitli açıklamalarda bulundu. Her yaştan vatandaşın Çekirge semtiyle ilgili düşüncelerini paylaştığı açık hava panelinde küçük çocuklar da söz hakkı isteyerek taleplerini konuşmacılara iletti.

Projeler Çekirge’de Sergilendi
Çekirge Meydan Projesi ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak 8 aydır Çekirge çevre ve meydan düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını belirterek,  “Yarışmada, 42 proje üzerinden jüri üyelerimiz bir inceleme başlattılar. Bu incelemeler neticesinden de ilk elemeyi yaparak 7 projeye düşürdüler.  Daha sonra 7 proje hakkında tekrar müelliflerden daha somut hale gelmesi noktasında bir çalışma istediler. En son 7 proje içerisinden 1, 2, 3 ve mansiyonlarla dereceleri belirlediler. Geçtiğimiz haftasonu Soğanlı Kültür Merkezi’nde kolokyumgerçekleştirildi. Teknik ve konunun uzmanı insanlar, dereceye giren projeler üzerinde düşüncelerini söylediler. Şimdi biz de bu projeleri, Çekirge halkının görmesi için sergiledik” dedi.

Başkan Dündar, “Çekirgeliler’in Önerileri Bizim İçin Önemli”
Panelin yapılış amacının Çekirgeliler’in proje hakkındaki düşüncelerini, eleştirileri ve önerilerini almak olduğunu ifade eden Başkan Dündar,“İlk defa böyle bir şey yapılıyor. Bir yarışma projesi, yarışma projesinde akademisyenlerin, uzmanların görüşleri ve neticesinde burada yaşayan insanların görüşleri alınıyor. Tabi yarışmanın sonuçlanmış olması bana göre nihai değil, projeler üzerinde yeniden fikir üretmek önemli. Güzel ve eksik yönlerini, ilave ne olabilir düşüncesiyle herkesin fikrini katma düşüncesiyle yapılıyor bu. Çünkü, herkesten farklı bir fikir ve düşünce çıkabilir. Ayrıca yaşayan halkın Çekirgeliler’in öneri ve eleştirileri bizim için çok önemli. O yüzden, şimdi burada yine hocalarımız ve jüri üyelerimiz var. Onların gözüyle de burada yaşayanların düşüncelerini alacağız. Umuyorum güzel sonuçlar çıkacak.  Güzel teklifler gelecek. En sonunda tüm bu projelerle birlikte hem kolokyumda ortaya çıkan eleştiri ve öneriler ile buradan çıkacak olan ve yapılacak önerilerle ilgili değerlendirme yapılarak son halini vereceğiz. Ondan sonraki süreçte de uygulamaya geçeceğiz. İnşallah güzel bir sonuç çıkar. Çekirge ve Bursa için hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181