Demirtaş’a sağlıklı içme suyu ulaştırma çalışmaları hızlandı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda hızlı gelişim gösteren ve nüfusu giderek artan Demirtaş’a sağlıklı içme suyu ulaştırma çalışmalarına hız verirken, bölgenin en önemli sorunlarından olan su baskınlarının bir daha yaşanmaması için yağmur suyu kanallarıyla altyapıyı güçlendiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 2 milyon liralık içme suyu yatırımıyla bölgede 50 yıl su sorunu yaşanmayacağını belirterek, yağmur suyu hatları imalatı için de BUSKİ tarafından yaklaşık 8 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir hizmet alanının tüm il sınırlarını kapsamanın ardından 17 ilçedeki 1070 mahallede özellikle altyapı yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ tarafından yapılan yatırımlarla sağlıklı içme suyu ağını tüm bölgelere ulaştırıyor. Özellikle son yıllarda hızlı gelişim gösteren ve nüfusu gün geçtikçe artan Demirtaş’ın da sağlıklı içme suyuna kavuşması için yaklaşık 2 milyon liralık projede inşaat hızla ilerliyor. Proje kapsamında 60 santimetre çaplı ana hat Demirtaş merkezine kadar çekilecek ve bu yatırımla bölgede 50 yıl boyunca içme suyu sorunu yaşanmayacak.
Öte yandan otoyolun giderlerinin de bu bölgeye verilmesinin ardından en ufak bir yağmurda bile gündeme gelen sel ve su baskınlarının önüne geçilmesi amacıyla da bölgeye 5 metrekare kesikli yağmur suyu baksları yapılıyor. Bu bakslar sayesinde yağmur suları yer altında Deliçay ve Nilüfer’e ulaştırılacak böylelikle su ve sel baskıları da tarihe karışmış olacak.

Altyapı sil baştan yenileniyor

Devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç’ten bilgi aldı. Demirtaş’ın son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğini ve göç almaya başladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Nüfus artışına bağlı olarak ihtiyacı karşılamayan alt yapıyı sil baştan yeniliyoruz. Öncelikli hedefimiz olan 17 ilçede 1070 mahallenin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması hedefiyle Demirtaş’a da sağlıklı içme suyunu getirecek hatların imalatı hızla devam ediyor. Sadece sağlıklı içme suyu ulaştırmak için bölgeye ilave 2 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bunun yanında sel ve su baskınları da bölgenin en önemli sorunlarından biriydi. Bu sorunu da tamamen ortadan kaldırmak amacıyla 5 metrekare kesitli yağmur suyu hatlarının imalatı devam ediyoruz. Yaklaşık 8 milyon liralık yağmur suyu hattı imalatı ile bölgede bir daha su ve sel baskını tehlikesi yaşanmayacak” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181