DOSAB Semt Polikliniği açıldı!
DOSAB ile Demirtaş Mahallesini ayıran Yıldız Sokak’ta toplam 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilen DOSAB Semt Polikliniği’nin açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, 23. Dönem Milletvekili Ali Kul, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yıldız, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, DOSAB Başkanı Feridun Kahraman ve çok sayıda davetli katıldı.

“SAĞLIK HİZMETLERİMİZ KLASİK HİZMETLERİMİZLE YARIŞIYOR”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada Osmangazi Belediyesi olarak birçok alanda hizmetler yaptıklarını belirterek, “Sağlık alanında yaptığımız yatırımlar, klasik belediyecilik hizmetlerimizle aynı yoğunluğu arz ediyor. Önleyici sağlık hizmeti olarak parklar, yeşil alanlar, fitnees salonları ve bisiklet yolları ile vatandaşlarımızın sağlığına ciddi bir yatırım yapıyoruz. Tüm köylerimizde ve okullarda sağlık taraması gerçekleştiriyoruz. Osmangazi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) ile engelli vatandaşlarımıza sağlık desteği veriyoruz. İlçemizdeki 34 sağlık merkezimiz, 134 doktorla vatandaşlarımıza hizmet veriyor” dedi.

Demirtaş bölgesinde yaşayan vatandaşların en büyük isteklerinin 24 saat hizmet veren bir sağlık merkezi olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Vatandaşlarımızın bu isteğini çok şükür bugün yerine geliyoruz. Bizim arsa teminini yaptığımız, Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü ve DOSAB ile birlikte yürütülen çalışmalar neticesinde bugün polikliniğimizin açılışını yapıyoruz. Burası ciddi yatırımın yapıldığı bir tesis. Bu bölge ve çevredeki köylerle birlikte yaklaşık 150 bin kişiye hizmet veren bir sağlık merkezi olacak. Bölgenin asıl ihtiyacı ise daha kapsamlı daha büyük bir hastanedir. İnşallah ilerleyen zamanlarda da büyük bir hastaneyi kazandırarak büyüyen Osmangazi’nin ihtiyacına cevap vermiş olacağız. DOSAB Semt Polikliniği vatandaşlarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

DOSAB Başkanı Feridun Kahraman ise DOSAB Semt Polikliniği hakkında bilgiler vererek, “Temelini 2015 yılının Temmuz ayında attığımız polikliniğimizi 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 3 katlı ve toplam 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan semt polikliniğimizde 17 poliklinik odası, laboratuar, röntgen odası, acil müdahale odası ile 2 ambulansa ve 112 acil yardım merkezi yer alıyor. Polikliniğin inşa edildiği 2 bin 625 metrekarelik arsa Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a gerek bu semt polikliniğindeki yardımlarından gerekse de diğer çalışmalarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“GÜNDE 600 KİŞİ HİZMET ALIYOR”
Vali Münir Karaloğlu da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Bölgeyi her ziyaret ettiğimizde vatandaşlarımız bizden 24 saat hizmet veren bir sağlık merkezi istiyorlardı. Sayın Bakanımız da vatandaşlarımızın bu sorununu çözmemiz için bize talimat verdi. Biz de güzel bir iş birliğiyle bugün hem sanayi bölgesinde çalışan işçilerimizin hem de bölgede yaşayan vatandaşlarımızın acil sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek bir sağlık merkezi için kolları sıvadık. Bir tarafında yerel yönetim Osmangazi Belediyesi’nin olduğu, bir tarafında Sağlık Bakanlığı’nın ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nın olduğu ortak protokolle bu semt polikliniğinin temelini geçtiğimiz yıl Haziran ayında attık. 7 gibi kısa bir sürede de tamamlandı. Günde 600 kişinin hizmet aldığı önemli bir sağlık merkezi oldu. Bugün itibariyle de 24 saat hizmet vererek hem bölgedeki işçilerimiz hem de vatandaşlarımız hizmet alacak. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ’Nİ İHALEYE ÇIKIYOR”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında sağlık her şeyden önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sevdiklerimizle birlikte mutlu bir ömür sürebilmek istiyorsak öncelikli olarak sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıklı olmak istiyorsak ilk olarak sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız. İkincisi sağlıklı beslenmeliyiz, üçüncüsü ise spor yapmalıyız. Bunlar kendimize olan borcumuz, sevdiklerimize olan sorumluluğumuz. Sağlık merkezlerimizi hizmete açmak, ambulanslarımızı her an vatandaşlarımızın hizmetine sunmak da bizlerin vatandaşlarımıza karşı borcu ve sorumluluğu. Önce birey olarak üzerimize düşeni yapmalıyız daha sonra ise yöneticilerimizden üzerlerine düşeni yapmalarını istemeliyiz. Biz yöneticiler olarak, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Her tarafta hastanelerimizi, aile sağlığı merkezlerimizi, önümüzdeki günlerde sayılarını çok göreceksiniz güçlendirilmiş aile sağlığı merkezleri yapıyoruz. Bu merkezler 7 gün 12 saat vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu yıl itibarıyla bin tanesi için ihale süreci başlatıyoruz. Önümüzdeki yılda bin tane daha yapacağız. Her semtimizde her mahallemizde saygın bir sağlık kurumumuz olacak. Hasta olduğunuzda değil hasta olmamak için de hizmet alabileceğiniz merkezler olacak” dedi.

BAKAN’DAN HASTANE MÜJDESİ
Demirtaş’a hastane yapacaklarının müjdesini de veren Bakan Müezzinoğlu,“Bugün açılışını yaptığımız DOSAB Semt Polikliniği, vatandaşlarımızın çeşitli sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek güzel bir merkez olmuş. Ancak Demirtaşlı vatandaşlarımızın sağlık alanında temel ihtiyaçlarını çözecek bir hastaneye de ihtiyaç var. Bizde bu ihtiyacı karşılamak adına yer tespiti için çalışıyoruz. İnşallah 1-2 ay içerisinde yer konusundaki kararımızı verecek ve hastanenin ihalesini yaparak Bursa’nın güçlü bir sağlık merkezini Demirtaş’a kazandıracağız” ifadelerinin kullandı.

Osmangazi Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181