Edebali ‘Deprem öldürmez, bina öldürür'!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen ve resmi kayıtlara göre 8 bin 373 kişinin öldüğü, 23 bin 781 kişinin de yaralandığı Marmara depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen felaketin üzerinden 17 sene geçmesine rağmen yaşananların dün gibi hafızalarda yer aldığını belirten Başkan Edebali, depremin değil kalitesiz binaların ve eğitimsizliğin can aldığının altını çizdi. Türkiye’nin deprem kuşağında yer almasından dolayı her zaman tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Tüm ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 17 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir. Özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. ‘Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini şiar edinerek şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ’
17 Ağustos depreminin, köklü değişikliklerin yapılmasının zorunluluğu açısından milat olarak kabul edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bu acıları bir daha yaşamamak adına ilçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyoruz. Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zorunluluktur” şeklinde konuştu. Olası depremlere karşı diğer tedbirleri de sürekli gözden geçirdiklerini aktaran Başkan Edebali, “Mahalle konaklarımızda bulunan deprem odalarıyla olası depremlerde acil müdahale konusunda hazırlıklıyız. Ayrıca vatandaşlarımızı da çeşitli programlarla depremle yaşama konusunda bilinçlendirmeye devam ediyoruz” dedi. 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yeni 17 Ağustos’lar yaşanmamasını da temenni eden Başkan Edebali, “Ülkemizi yasa boğan o gecede hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181