Edebali Yeni Yıldırım'ı iş adamlarına anlattı!
ASKON Bursa Şubesi’nde gerçekleşen ‘Çarşamba Sohbetleri’ nin konuğu Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu. ASKON Bursa Şube Başkan Vekili Serdar Ayazhan, ASKON Bursa Şubesi Genel Sekreteri Yusuf Aslan ve ASKON Bursa Şubesi üye işadamlarının katıldığı söyleşide Başkan Edebali, Yıldırım’da hayata geçirilen hizmetler, vizyon projeler ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.Yerel yönetimlerin, vatandaşa en yakın hizmet birimleri olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Yerel yönetici vatandaşın problemlerini en iyi bilen ve kendini vatandaşa karşı sorumlu hisseden yöneticidir. Yerel yönetime hizmet sunan kadroların kendi alanında uzman olması gerekir. Çünkü nitelikli olarak vatandaşa götürülen hizmetler çok önemseniyor” diye konuştu.

MAHALLE KAVRAMI YANSIMASI
Geçmişte inşa edilip tarihi miras olarak ayakta duran eserlerin çağın üzerinde olduğunu dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimiz, içinde bulunduğu çağın çok üzerinde eserler inşa etti. Yıldırım, tüm bunların dünyadaki en güzel örneklerinden, şehirciliğin temellerinin atıldığı yerlerden biridir. 1400 yılında Yıldırım Külliyesi inşa edilirken, Amerika diye bir kıta henüz keşfedilmemişti” diye konuştu.

TOPYEKÜN DÖNÜŞÜM HEDEFİ
Yıldırım’da dönüşüm uygulanırken tarihi mirası, kültürel yapıyı ve doğal güzellikleri de göz önünde bulundurduklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da dönüşüm stratejisini ortaya koyarken korumamız, rehabilite etmemiz, geliştirmemiz gereken alanları da göz önünde bulunduruyoruz. Bu günün toplumsal gerekçeleri, şehirleri yenilememiz için bizleri zorluyor. Yine afetlere karşı yapı stokumuz yetersiz. Doğal afetlerin yanında, insanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde her türlü afet riski mevcuttur. Büyük nüfuslu şehirlerde yaşanan afetler sonucunda can ve mal kaybı çok yüksek oluyor. Bunun yanında sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümü de hayata geçirmeliyiz. Sosyal donatı alanlarıyla, ticaret alanlarıyla, kültür ve sanat merkezleriyle, meydanlarla ve spor alanlarıyla Yıldırım’da dönüşümü topyekûn gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181