'Fidyekızık modern bir meydana kavuşacak'!
Bursa’da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor. Mevcut 400 metrekarelik meydanı 3 bin metrekareye kadar çıkaracak olan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge halkının yıllardır önemli bir beklentisi olan meydan çalışmasını kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ulaşımdan tarihi ve kültürel mirasa, kırsal kalkınmadan spora kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalarına Fidyekızık Meydanı’nı da ekledi. Bölge halkının yıllardır beklentisi olan meydan düzenleme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, mevcut 400 metrekare olan alanı yeni proje ile yaklaşık 3 bin metrekareye çıkarıyor. Proje kapsamında mahallenin en önemli sorunu olan parklanma da yapılacak otoparkla çözüme kavuşurken, tarihi Osmanlı Köyüne ayrı bir güzellik katacak olan meydan, şekillenmeye başladı.

Fidyekızık’a değer katacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fikyekızık’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, bölgede yılların beklentisi olan meydan düzenleme çalışmalarını kısa zamanda tamamlamak istediklerini söyledi. Bursa’da genel olarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına tüm bölgelerde kentsel tasarım projelerine ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Tarihi Fidyekızık Mahallemizde de meydan çalışması yıllardır konuşuluyordu. Yapmak bize nasip oluyor. Halen 400 metrekare olan mahalle meydanı yeri proje ile 3 bin metrekareye çıkacak. Altında otoparkı, batı tarafından kafeteryası ile güzel bir proje olacak. Meydan çevresindeki eski evler de kaldırılacak. Proje tamamlandığında Fidyekızık’a ayrı bir değer katacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181