Gemlik Gemtaş Çukur Bahçe toplu konut projesinin temeli atıldı!
Gemlik Belediyesi iştiraki olan GEMTAŞ Şirketi, Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Mevkiinde inşa ettiği 18 konutluk projenin ardından ikinci toplu konut hamlesinin temelini attı. Yeni Mahalle Alemdar Caddesi Çukur Bahçe mevkiinde projelendirilen 20 konut 1 marketli toplu konut projesi temel atma töreni yoğun ilgi gördü. Törene Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, GEMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Uslu, Belediye Daire Müdür ve Amirleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum kuruluşu yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
  
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Çukur Bahçe Toplu Konut Projesi Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, deprem riski yüksek olan Gemlik’te sağlam zeminli arazilere, sağlam ve konforlu binaların belediye teknik ekipleri sayesinde ardı ardına yapıldığını söyledi. Cihatlı Mahallesine yapılan 1000 konutlu proje için 17 bin başvurunun olduğunu bir kez daha anımsatan Refik Yılmaz, “Bu talep bizi daha fazla çalışmaya sevk ediyor. Bozuk Ormanlık alanlar, makilikler ve orman vasfını yitirmiş arazilerde yapılacak ilçeye özel bir değişiklikle buralara da 8 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Teknik kadromuz da mali bütçemiz de bunu yapacak güçtedir. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe ve işgal girişimine karşı dik duran, şehitler ve gaziler veren bu milletimize çok şey borçluyuz” dedi.
   
Gemlik’in tüm mahallelerinin yanı sıra Çukur Bahçe bölgesinin de çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Şehit Cemal İlkokulunu Belediye olarak yenileyip, 24 derslikli olarak teslim edeceklerini söyledi. Şükrü Şenol Ortaokuluna da Spor Salonu kazandıracaklarını kaydeden Yılmaz, Paşa Konağı yanındaki eski jandarma lojmanlarını da yenileyip, 5 mahallenin ortak kullanacağı modern bir sağlık ocağı haline getireceklerini müjdeledi. Refik Yılmaz, Çukur Bahçe bölgesine bir de cami yapacaklarını açıkladı. 
  
Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, Gemlik Belediyesi’nin bir çok kurum ve kuruluşun yanı sıra toplumu da motive eden yatırımları devam ettirdiğini anlatarak, “Söz değil, iş konuşulmalı, hizmetler konuşulmalıdır” dedi. Türkiye’nin metrekareye düşen hain konusunda dünya birincisi olduğuna dikkat çeken Gürbüz Karakuş, hizmetler, yatırımlar sürdükçe, hainlere ve küresel güçlere inat, büyümeyi devam ettirdikçe düşmanların kahrolup, halkın mutlu olacağını belirtti. Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın ekibiyle birlikte sağlık ocaklarına, deprem riskine karşı toplu konut projelerine, okullara, camilere, sosyal tesislere, spor tesislerine kadar yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Gemlik Belediyesi kendini yeniliyor, ilçeyi yeniliyor, bu hepimizi mutlu ediyor. Toplu Konutlarımız hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Temel atma töreninin ardından davetlilere ikram verildi. 

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181