Gemlik Kurşunlu Mahallesi sahil planlaması son durum!
Bursa Büyükşehir Belediyesi Muhtelif Kıyı Yapıları Fizibilite Raporları görücüye çıktı. Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi Sahillerinin planlamasına yönelik, plancı görüşleri Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Belediye Meclis Salonunda masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onay bekleyen 4 kilometrelik sahil ve kıyı şeridi planlamalarına son şekli Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Meclis üyeleri verdiler. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık’ta toplantıda hazır bulundular. Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Gülşen Uslu ve Fehmi Aslan, MHP’li Belediye Meclis üyeleri Cemal Kurt, Kenan Çakır ve Mahmut Solaksubaşı ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri Fatih Buluk ve Galip Gür’de toplantıya katılarak görüş bildirdiler. Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürü Müge Gürsoy ve teknik elemanları da toplantıda yer aldılar. 
  
Devingen Planlama Şirketi Müdürü Hasan Şahintürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığından Yüksek Şehir Plancısı Uluay Koçak Güvener ve Şehir Plancısı Abdurrahman Güneş’in de yer aldığı Kurşunlu Sahil Planlama çalışmaları tanıtım toplantısında sunumu Şehir Plancısı ve Şirketin Proje Koordinatörü Merve Zıvlak yaptı. 25 kişilik ekiple, Kurşunlu Sahilleri talep ve tahmin raporlarını detaylı biçimde taslak sunum üzerinde anlatan Merve Zıvlak, plaj düzenlemeleri, 450 araçlı otopark, kadın ve halk plajları düzenlemeleri, ahşap iskeleler, balıkçı barınağı düzenlemesi, sosyal tesisler, engellilere yönelik sahil şeridinde yapılacak çalışmalar, sahil dolgu alanları, yürüyüş bantları ve bisiklet yolları gibi konularda bilgiler verdi. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bakanlıkça onay bekleyen planların eksiksiz gitmesi adına, kum tutması için dikey tahkimatların eklenmesi önerisini getirdi. Kurşunlu ve Kumsaz sahillerinde kum olmadığını belirten Refik Yılmaz, “Kurşunlu Mahallemiz oldukça nitelikli bir bölgemiz. Ancak Kumsallarından fazla yararlanamıyor. Bu planda en çok kıyıya paralel dolgular bulunmakta. Bunlar çabuk tahrip oluyorlar. Dikey dolgularda gerekli” diye konuştu. Slayt gösterimle İspanya Barselona Sahillerini örnek gösteren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Meclis üyelerinin uyarılarıyla birlikte kendi görüşünün de dikkate alınarak planlara son şeklin verilmesini talep etti.
  
MHP’li Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı’da teknik konularda önemli açıklamalarda bulunarak, “Daha sonra yapacağız diye bir şey olmasın. Onay bekleyen Kurşunlu sahil planlarını eksiksiz yapalım. Yapboz şeklinde planlar işe yaramaz. Her birimizin görüşleri dikkate alınmalı” diye konuştu. Kurşunlu Sahil Planlarının talepler de göz önüne alınarak yeniden değerlendirileceği ve planın son şeklinin Belediye Meclis üyeleri ve kamuoyuna bir kez daha sunulacağı açıklandı. 

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181