Gemlik Meydanı denizle buluşacak!
Gemlik İskele Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Meydanı’nın yıllardır konuşulduğunu ancak yapmanın kendilerine nasip olduğunu söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Gemlik kent meydanı projesine verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı 17 ilçede düzenlenen iftar programları ile birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İskele Meydanı’nda düzenlenen iftar programında da Gemliklilerle buluştu. Orucunu Gemlik halkı ile birlikte açan Başkan Altepe, ekonomide dünyada 16-17’nci sıralarda olan Türkiye’nin yardımlarda ise en ön sıralarda olduğunu belirterek, bu nedenle tüm dünya mazlumlarının gözünün Türkiye’de olduğunu söyledi.

Sadece Anadolu değil, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu, Afrika başta olmak üzere tüm dünya mazlumlarının Türkiye’nin güçlenmesi için dua ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “Dünya mazlumlarının hepsinin duası bizlerle. Türkiye güçlü olsun, büyük olsun, hükümeti başarılı olsun, Türkiye gelişsin, lider ülke olsun diye dua ediyorlar. Çünkü Türkiye güçlü olursa onlar da güçlü olacak mutlu olacak. Bu durumdan rahatsız olanlarda etrafımızı ateş çemberi ile çevirdiler. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu güne kadar ulaşamadıkları gibi. Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta kalacak. Şanlı bayrağımız kıyamete kadar dalgalanmaya devam edecek” diye konuştu.

Kumsaz’a 2 milyonluk yatırım
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’te hayata geçirilen projeler hakkında da vatandaşları bilgilendiren Başkan Altepe, turizm beldesi olan Gemlik’in Bursa’nın gözbebeği olduğunu vurguladı. Gemlik’in her köşesinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe, Avrupa’nın birçok şehrinde hatta Amerika’da bile olmayan yağmur suyu hatlarının Gemlik’e kazandırıldığını vurguladı. Sadece Kumsaz sahillerine 2 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Vizyonel birçok projemizde onayda bekliyor. Narlı’dan Kumla’ya, Kumsaz’dan Gemsaz’a kadar tüm Gemlik sahilleri pırıl pırıl olacak. Bunun yanında spor tesisleri, tarihi miras yatırımlarımız da hız kesmeden sürüyor” diye konuştu.

Meydan denize kadar açılıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Gemlik Kent Meydanı projesinin de etap etap ilerlediğini dile getiren Başkan Altepe, ilçede yıllardır konuşulmasına rağmen yapılamayan meydanı yapmanın da kendilerine nasip olduğunu kaydetti. Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, “Riskli olan belediye binamız yıkıldı yerine cami inşaatına başlanmıştı. Yeni cami artık ibadete açılmış oldu böylelikle de meydandaki caminin işlevi bitmiş oldu. Artık bu meydandaki camiyi de kaldırılacak ve Gemlik Meydanı denizle buluşmuş olacak. Yeni caminin ana sponsoru olan Borusan firması başta olmak üzere katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Ramazan’ın bereketini Gemlik halkıyla paylaştıkları ve ilçeye değer katan projeleri sağanak sağanak yağdırdıkları için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Suriye’ye yardım
Gemlik’te düzenlenen iftar programı aynı zamanda anlamlı bir yardım organizasyonuna da ev sahipliği yaptı. İHH Gemlik Temsilciliği tarafından hayırseverlerin de destekleriyle toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi Suriye’ye uğurlandı. Müslümanlara yapılan zulmün bir an önce durması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnşallah bayrama kadar savaş biter ve Suriyeli kardeşlerimiz de bayramı yaşar. Bu arada bize düşen de yardım etmek. Dost kötü günde belli olur. Onların yanında olmak bize yakışır. Bu yardım nedeniyle de İHH ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181