Gemlik'te bir spor salonunun daha temeli atıldı!
Bursa Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra, Arcelor Mittal Firması Gemlik Fabrikası Müdürü Caner Şimşek, Kalite Sağlama Müdürü Uğur Yıldırım’ın da yer aldığı temel atma töreni büyük ilgi gördü. Törende Milli Eğitim Şube Müdürü Necat Gül, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt ve İlçe Müftüsü Muammer Turan’da yer aldı. Gemlik Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Spor Salonu, İmam Hatip Spor Salonu, Celal Bayar Anadolu Lisesi Spor Salonundan sonra ilçede okullara yapılan üçüncü modern spor tesisi olacak. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Arcelor Mittal Firması Türkiye CEO su Adnan Öztürk ve Fabrika yöneticilerine teşekkür ederek, Gemlik’in spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Voleybol ve Basketbol sahaları hariç, son beş yıl içinde ilçeye kazandırılan 17. Spor tesisinin temelini atma gururunu taşıdıklarını ifade eden Refik Yılmaz, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu ve çevresinin de varoş iken cazibe merkezi haline dönüştüğüne dikkat çekti.
  
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Temel atma töreninin açış konuşmasını Okul Müdürü Sadettin Göl yaptı. 1997 yılında eğitim ve öğretime başlayan 2008 yılına kadar taşımalı eğitim kapsamında eğitim ve öğretim veren 19 derslikli okulda 32 öğretmen ve 750 öğrenci bulunduğunu belirten Sadettin Göl, Atletizm başta olmak üzere birçok spor branşında başarılı olan öğrencilerinin spor salonu ile birlikte ulusal ve uluslararası yarışmalarda da derece yapacaklarına inandığını söyledi. 
  
Gemlik’in spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Gemlik’te eğitim ve öğretim gören öğrencilerle ne kadar gurur duyduğunu dile getirdi. “Öğrencilerimize alt yapı ve imkânlar sunulduğunda onların ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz. Spor Salonları sayısını da artıracağız. Şimdi hedefimizde 11 Eylül İlkokuluna spor salonu kazandırmak var. Son binanın da kamulaştırmasını yakında bitireceğiz. Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Spor Salonunun açılışını da üç ay içinde yapmayı planlıyoruz” dedi. Gemlik’in kabuk değiştirdiğini anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, voleybol ve basketbol sahaları hariç son beş yıl içinde 17 adet spor sahası ve tesisini hizmete açtıklarını anımsattı. Lale Kemal Kılıç Okulu ve çevresinin 4 yıl öncesine kadar mahrumiyet bölgesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, bölgeye yapılan park, spor tesisi, Perşembe pazarı, yeşil alan yatırımları sayesinde çehresinin değişerek varoş bölgesi olmaktan kurtulup cazibe merkezi haline geldiğini açıkladı. “Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet” diye konuşan Refik Yılmaz, kamu ile özel sektör işbirliği çerçevesinde güzel yatırımların kazandırıldığını kaydetti. Yılmaz, Arcelor Mittal Firması yetkililerine de teşekkür ederek, “Allah onlara daha çok versin” dedi.
  
Bursa Vali Yardımcısı Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş’ta, gençliğin alt yapı ve spor tesisleriyle başta spor yaşamı ve sosyal hayat olmak üzere, buralardan filizlenmesi gerektiğine işaret etti. Eğitim ve Öğretimde öğrencilerin yeteneklerine göre yetiştirilmesi uygulamasına da destek veren Mustafa Altıntaş, spor salonlarından bölgedeki vatandaşların da yararlanmasını istedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve firma yetkililerine de teşekkür eden Altıntaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatarak, tesisin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın duaları eşliğinde kurdele kasemi ve temel atma töreni gerçekleşti. 

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181