Gürsu Ericek Göleti turizm merkezi olacak!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’da bulunan Ericek Göleti’ni çevresiyle birlikte dönüştürerek aktif bir turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu Belediyesi tarafından kano ve okçuluk gibi spor dallarına ait istasyonların kazandırıldığı bölgeye Büyükşehir Belediyesi olarak bungalov evler inşa ettiklerini söyledi. Bölgenin Gürsu’ya yakışır şekilde adım adım dönüştürüleceğini belirten Başkan Altepe, önümüzdeki yaz aylarında Ericek Göleti ile çevresinin gözde turizm merkezleri arasına gireceğini ifade etti.

Başkan Altepe, Gürsu ilçesini ziyaret etti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’la birlikte Ericek Göleti’ne gelen Başkan Altepe, gölet ile çevresinde Büyükşehir ve ilçe belediyesinin gerçekleştirdiği yatırımları inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çok yönlü imkanlara sahip Bursa’yı turizm kenti haline getirmek istediklerini söyledi. Kentin güçlü sanayisi ve potansiyelinin yanında büyüleyici sahillere, doğal güzelliklere sahip bir kent olduğunu dile getiren Başkan Altepe, şehrin sahip olduğu tüm değerleri açığa çıkarmak, turizm sektörüne kazandırmak için gayret sarf ettiklerini ifade etti. Bir yandan Bursa merkezde çalışmaları yürütürken diğer yandan kırsalda da benzer faaliyetleri sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, onlardan birinin de Ericek Göleti ile çevresi olduğunu kaydetti.

Gölet bölgesinde daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yamaç paraşütüne yönelik yapılan tesislerin bulunduğunu, yine aynı bölgeye Gürsu Belediyesi tarafından kano ile okçuluk spor dallarına yönelik istasyonların kazandırıldığını, şu anda da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından bulgalov evler kazandırıldığını söyleyen Başkan Altepe, “İnşallah bu yaza kadar planladığımız yatırımları hizmete alarak önümüzdeki dönemde buranın aktif bir turizm merkezi haline gelmesini sağlayacağız. İnşallah yatırımlar devam edecek ve Gürsu da benzer tesisler vasıtasıyla turizmden hak ettiği payı alacak” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, Ericek bölgesinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. İlçe belediyesi olarak Ericek Göleti ile çevresinin düzenlenmesine kano ve okçuluk gibi spor dallarına yönelik parkur inşaatlarıyla destek verdiklerini, Büyükşehir’in bungalov evi yatırımlarıyla dönüşümün daha da hareketlendiğini belirten Işık, “Ericek’i geliştirmek için yaptığımız bu proje için Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181