İMO'dan Uludağ Üniversitesi'ne ziyaret
Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün’ü ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, inşaat mühendisi adaylarının mezuniyetin ardından hangi alana yöneleceğini belirlemekte zorlandığını kaydederek, genç mühendislerin iş hayatında başarılı olmaları için üniversite, Oda işbirliğini sürdüreceklerini söyledi.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu teşekkür ziyaretlerine UÜ. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve İnşaat Mühendisliği Bölüm akademisyenleri ile bir araya gelerek başladı. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kurulu üyeleri, Ali Kamil Goral, Fatih Canbazoğlu ve Adnan Şanlı’nın gerçekleştirdiği ziyarette öğrencilere yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı.

‘İMO Bursa Şubesi olarak Uludağ Üniversitesi’nde, inşaat mühendisliği bölümünün açılması için çok gayret sarf ettik’ diyen Başkan Albayrak, bölüm ile Oda ilişkisinin ilk günden beri güçlü olduğunu söyledi. Üniversiteden mezun olan genç inşaat mühendislerinin çalışma hayatında zorlanabildiğini kaydeden Albayrak, “Üniversiteden mezun olunca öğrenciler hangi alana yoğunlaşacağını bilemiyor. Oda bu açığı kapatıyor. İMO Bursa Şubesi, mezun olmadan önce genç mühendislerin bu açığını kapatmak için mesleğe hazırlık seminerleri, teknik geziler ve söyleşiler düzenliyor. Genç mühendislerin iş hayatında başarılı olmaları için üniversite, Oda işbirliğini sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin pratik yapabilmeleri için staj süreçlerinde Şube olarak destek olacağız” dedi.

İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak, üniversitesi ile birlikte Bursa’nın sorunlarını çözmek için çalışacaklarını da vurguladı.

PROF. DR. DOĞANGÜN: “TEKNİK DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

UÜ. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün de, bölüm olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, haftanın iki günü öğrencilerin sektörde çalışmasını sağlayarak iş hayatına hazırladıklarını dile getirdi. İMO Bursa Şubesi’ne bu güne kadar gerçekleştirdiği katkılar için teşekkür eden Prof. Dr. Doğangün, Oda’ya teknik konuda destek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181