İnegöl Ahmet Türkel Çevre Yolu'na yeni köprü!
Kent merkezinin yanında 17 ilçede de ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Ahmet Türkel Çevre yolu üzerine yeni köprü yapılması ve 3 kilometrelik bölümde yol genişletme çalışmalarının startını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mevcut köprünün ihtiyacı karşılamaması yüzünden çevre yolunun bu bölgede daraldığını belirterek, yapılacak ilave köprü ve 3 kilometrelik alanda yapılan yol genişletme çalışmaları ile Çevre yolunun 20 metre genişlikte Ankara yoluna bağlanan önemli bir bulvar haline geleceğini söyledi.

Yatırım bütçesinin 3’te 2’sinden fazlasını ulaşım yatırımlarına ayıran, merkezdeki raylı sistem, köprü ve kavşak ile yeni yol çalışmalarının yanında ilçelerde de ulaşım projelerine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesindeki önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturuyor. İnegöl itfaiye müdürlüğü önünden Deydinler Köprüsü’ne kadar olan bölümü İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Türkel Çevre Yolu’nun kalan bölümü için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İhtiyacı karşılamayan mevcut köprünün yanına ilave bir köprü yapılması için proje hazırlanırken, köprünün devamında Ankara yoluna kadar 3 kilometrelik yolun genişletilmesi çalışmalarına da başlandı.

6 milyon TL’lik yatırım
Merkez dışındaki en büyük ilçe olan İnegöl’de hızlı bir gelişme ve büyüme olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl’ün dışını çevreleyen Ahmet Türkel Çevre Yolunun ilçe için önemli bir arter olduğunu söyledi. Çift yönlü olarak gelen yolun Hamidiye Mahallesinde köprünün yetersiz olması nedeniyle tek yola düştüğünü belirten Başkan Altepe, “İlave köprü yapılmasıyla ilgili projemizi tamamladık. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak köprü ile yol geliş – gidiş olarak bir bulvar olarak devam edecek. Köprünün ardından Mahmudiye Mahallesi ve Ağaç İşleri Sanayi Bölgesi’ni de yakından ilgilendiren yolun kalan etabında da çalışmalar başladı. 20 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğundaki bu bölgede altyapı çalışmaları bitti. Kaplama çalışmaları devam ediyor. Yolun bu etabına da yaklaşık 4,5 milyon TL harcayacağız. Köprü ile birlikte toplamda 6 milyon liralık yatırımla çevre yolu Ankara yoluna bağlanmış olacak” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181