İnegöl Belediyesi altyapı çalışmalarına hızla devam ediyor!
İnegöl Belediyesi, kış aylarının geride kalarak yağışların da sona ermesiyle birlikte asfalt sezonu açtı. Mesudiye Mahallesinde başlayan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu alanda yoğun bir sezon olacağını ifade etti.

Mesudiye Mahallesi’nde alt geçidin hemen yanında bulunan Özyıldız Sokakta başlayan asfalt çalışmalarını Başkan Aktaş, beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte inceledi. Asfaltlaması yapılan Özyıldız sokağın, ihalesi yapılan ve yakın zamanda yenilenme işlemi başlayacak Mesudiye alt geçidinin tadilat döneminde ana yola bağlantı anlamında önem arz ettiği belirtildi.

ASFALT ÇALIŞMALARI YOĞUN ŞEKİLDE SÜRECEK
İnceleme sırasında asfaltlama makinesinin başına geçen Aktaş, ayrıca çalışma hakkında bir açıklama da yaptı. İnegöl’ü modern ve yaşanabilir bir şehir yapmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aktaş, yaz sezonunun geldiğini hatırlatarak “Bu sene yağışların fazla olması nedeniyle asfalt çalışmalarını çok yoğun bir şekilde gerçekleştiremedik. Ama bu günden sonra inşallah hava müsaade ettiği sürece bu çalışmalara hız vereceğiz. Asfalt kaplama, yama, bordür, tretuvar yoğun bir şekilde çok farklı alanlarda devam edecek” dedi.

TADİLAT DÖNEMİNDE ANA YOLA BAĞLANTIYI SAĞLAYACAK
Bugün de Mesudiye Mahallesi Özyıldız Sokakta belediye ekipleri tarafından sürdürülen asfalt çalışmalarını yerinde incelemek istediklerini belirten Aktaş, “Mesudiye alt geçidinin ihalesi de yapıldı biliyorsunuz. Yakın bir zamanda yapımı başladıktan sonra özellikle bu caddenin önemi daha da ortaya çıkacak. Yola çıkışla alakalı alternatif bir cadde olacak” diye konuştu.

250 TON SICAK ASFALT
Başkan Aktaş, asfalt çalışmalarını alt yapının tamamlandığı yerlerde yapmanın kendileri için öncelik olduğunu da ifade ederek “Burada asfaltlanan yolumuz yaklaşık 130 metrelik bir yol. Asfalt kaplama işlemi öncesi ekiplerimiz tarafından zemin değişimi yapılarak kaldırım ve parke uygulaması da gerçekleştirildi. 200 tonluk da PMT uygulaması yapıldı ve 250 ton sıcak asfalt uygulaması yapılacak” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARI ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİNDE DEVAM EDECEK
Asfalt çalışmalarının bundan sonra hangi bölgelerde devam edeceğine ilişkin de bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Buradaki çalışmanın hemen ardından Ertuğrulgazi Mahallesinde buranın hemen arka kısmında kalan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nin karşısındaki bölüme geçeceğiz. Orada biten siteler var. Bunların ulaşımıyla alakalı, Hamzabey Caddesine bağlantılarıyla alakalı çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu yazla alakalı elimizde asfaltla alakalı ihale de var geçen yıldan yapılmış. Yoğun bir şekilde bu çalışmalar devam edecek. Ama özellikle mümkün olduğunca alt yapı çalışmalarının bittiği yerlerde bu çalışmaları gerçekleştireceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Sıcak asfalt uygulayamadığımız yerlerde de stabilize uygulamasıyla mümkün olduğunca rahatlatmaya çalışıyoruz. En azından o geçiş sürecinin sağlıklı olması için. Ben ekip arkadaşlarımıza bu sıcak havaya rağmen gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmamız hayırlı uğurlu olsun.”

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181