İnegöl'de 32 mahalleye oyun parkı!
Bütünşehir yasası sonrası kırsal mahallelerde ciddi bir yatırım atağı başlatan İnegöl Belediyesi, hizmeti sadece alt ve üst yapıyla sınırlı tutmuyor. Şehir merkezindeki yaşıtları gibi sosyal hayatın içerisinde yer almaları için kırsal mahallelerdeki gençlere ve çocuklara yönelik sosyal hizmet yatırımlarını da sürdüren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda tüm kırsal mahallelerde çocuk oyun alanı oluşturmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bütünşehir yasasının uygulanmaya başladığı 2014 Mart ayı itibariyle Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle ilk yıl 14, 2015 yılında ise 26 kırsal mahallede çocuk oyun alanı oluşturan İnegöl Belediyesi, 2016 yılında planlanan 32 çocuk oyun alanının yapımını sürdürüyor. 24 çocuk oyun alanının montajının tamamlandığı açıklanırken, 8 mahallede ise park yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Bu arada şimdiye kadar kırsal mahallelere kazandırılan çocuk parklarının oyun grupları(oyun aletleri) konusunda desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesine ayrıca teşekkür edildi.

KIRSAL MAHALLELER ŞEHİR STANDARTLARINA ULAŞTIRILIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, bugün Eymir mahallesinde yapımı tamamlanan çocuk oyun alanında incelemelerde bulunarak park yapımlarıyla ilgili de açıklama yaptı. Merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrimizin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalara her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalıştıklarını kaydeden Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Yasasının ardından belediyemiz bünyesine katılan kırsal mahallelerimize hizmet götürme gayretindeyiz. Bu kapsamda öncelikle acil ihtiyaçlar olmak üzere yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, futbol sahaları, köy meydanları, camii bahçe düzenlemeleri gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak kırsal mahalleleri kalkındırmak adına çalışmalarımızı belirli bir plan doğrultusunda yapmaya devam ederek kırsal mahallerimizi şehir standartlarına ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

2016’DA 32 MAHALLE PARKINA KAVUŞACAK

Eşref Yiğit, alt yapı ve üst yapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahalleleri merkez mahalleler kadar önemsediklerine vurgu yaptı. Bu kapsamda çocuk parkı olmayan mahallelerde çocuk oyun alanı oluşturmaya başladıklarını anımsatan Yiğit, “Parkların yapımında önceliğimizin parkı olmayan mahallelerimiz olduğunu özellikle hatırlatmak isterim. Bu manada 2014 yılı içerisinde 14, 2015 yılında da 26 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturduk. 2016 yılı içerisinde de yapılması düşünülen 32 çocuk parkının bugün itibariyle 24 tanesinin montajı yapıldı. Diğer 8 adet mahallemizde montaj çalışmaları devam etmektedir. Bugünde Eymir mahallemizde yapımı devam eden çocuk parkımızın incelemesini yapmak üzere bir aradayız. Diğer kırsal mahallelerimizde park çalışmalarımız şu an devam ediyor, en kısa sürede her birinin açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Çocuk oyun alanlarıyla ilgili devam eden çalışmalar kapsamında montaj çalışmalarının ardından çocuk oyun alanının etrafının da bordür ile çevrilip zemine kum dolgusu yapılarak alan içerisinde uygunluğa göre bank ve çöp kovası montajı yapıldığını ve parkların mahallelere görsel bir güzellikte kattığını kaydeden Yiğit, “Bu çalışmaların her birinin maliyeti yaklaşık olarak 25 bin TL’dir. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki kırsal mahallelerimizde oluşturduğumuz çocuk parklarının oyun gruplarını(oyun aletleri) bizlere tedarik eden Bursa Büyükşehir Belediyesine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Çalışmalarımızın kırsal mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

İnegöl Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181