İnegöl'de Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği konuşuldu!
Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Ekim ayında yürürlüğe girecek ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ hakkında istişarelerde bulunuldu.

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü, ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ hakkında hazırladıkları örnek uygulamaların sunumuna ilişkin Belediye Başkanlarına gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında bugün İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Sabri Mert’te hazır bulundu.

HALKLA BELEDİYENİN ORTAK YÜRÜTECEĞİ PROJE
Ziyaret sırasında konuşan Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü, 2017 yılı Ekim ayı itibariyle yürürlüğe girecek olan ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ gereği Türkiye’deki tüm belediyelerin peyzaj projelerinin zorunlu hale geldiğini hatırlatarak “Peyzaj projelerini isteyecekler. Dolayısıyla bu istenecek peyzaj projelerinin nitelikleri nasıl olmalı, kriterleri, 25 m2’ye bir ağaç dikimi zorunluluğu bulunmakta. Bunların nasıl yapılacağına dair kıymetli Başkanlarımızla görüşmelerimizi başlattık Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilciliği olarak. Örnek uygulamalarımızı, yapıldığında kente nasıl nitelik katıldığını anlatıyoruz. Bu uygulamaları da özellikle kente önem veren Başkanlarımızın öncelikli olarak dahil olacaklarını ve kabul edeceklerini biliyoruz. Bu anlamda halkın da kentin nitelikli yeşil oluşmasına çaba göstermesinin zamanı gelmiştir. Aslında bu halkla belediyenin birlikte yapacağı bir proje uygulamasıdır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GÜZEL ÖRNEKLERİ ALMAK VE UYGULAMAK LAZIM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise misafirlerine hoş geldiniz dileklerini ileterek başladığı konuşmasında “Çok değerli Oda Başkanımız Necla Hanım bugün bizlere 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girecek olan uygulamayla alakalı detaylı bilgilendirmeler yaptı. Öncelikle ben heyecanları için çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde böyle bir zorunlulukları olmadığı halde bunu tüm ilçe belediyelerimizle paylaşmak ve şehrimizin, dolayısıyla ülkemizin daha yeşil, daha yaşanabilir olması adına, daha nefes alınabilir kentler olması adına bu gayreti ortaya koydular. Duyarlılık gösterip bizlerle birlikte oldukları için de ben özellikle kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah arkadaşlarımızla bunları paylaşıp kendileriyle irtibata geçeceğiz. Öncesinde de tabi yapılan uygulamalarla alakalı bilgiler almak isteriz. Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Nihayetinde güzel örnekleri almak ve uygulamak lazım” diye konuştu.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181