İnegöl'e yeni ve modern kapalı pazar alanı
Geçtiğimiz yılın son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar alanının yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projede inşaat hızla ilerliyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni pazar yerinin ilçeye değer katacağını söyledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yılın 270 günü hareketliliğin bulunduğu Pazar yerinin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle mükemmel bir yaşam alanına dönüşeceğini vurguladı.

Altyapıdan ulaşıma, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda merkeze yeni bağlanan ilçelerde de yatırım atağına kalkan Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesine de modern bir Pazar alanı kazandırıyor. Ağır geçen kış şartlarında yoğun kar yağışı yüzünden geçtiğimiz yılın son günlerinde çatısı çöken kapalı pazar alanı için hazırlanan yeni projenin temelini Ekim ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı törenle atan Büyükşehir Belediyesi, inşa çalışmalarına hız verdi. Yaklaşık 8400 metrekare alan üzerine inşa edilen tonoz çatı ve estetik mimariyle dikkat çeken projenin inşaat safhasıyla da yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte şantiye alanını gezen Başkan Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnegöl’e değer katacak
Tüm ilçelerdeki sorunların çözümü noktasında hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çatısı çöken İnegöl’deki kapalı Pazar yeriyle de ilk günden itibaren ilgilendiklerini vurguladı. Proje ve ihale süreçlerinin ardından hemen inşaata başlandığını ifade eden Başkan Altepe, “İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Bahar aylarında yaza girerken inşallah tamamlanmış olacak. İnegöl Belediyemizin de yapacağı köylü pazarı ile burası yine ilçe ekonomisinin kalbinin attığı yer olacak. Kapalı Pazar alanı yeni haliyle ilçeye değer katacak. Şimdiden pazarcı esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Mükemmel bir proje
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Pazar alanının hemen yanına 3 bin metrekare alan üzerine katlı otoparkı da bulunan bir köylü pazarı yapacaklarını söyledi. Kapalı Pazar alanının Büyükşehir Belediyesi’nin asıl işi olmadığını ifade eden Aktaş, “Buna rağmen Başkanımız burada da imdadımıza yetişti. Burası haftanın 4 günü Pazar kurulan, fuar ve etkinliklerin yapıldığı, yılın 270 günü hareketliliğin bulunduğu bir alan. Büyükşehir Belediyemiz mükemmel bir proje hazırladı. İnşaat hızlı bir şekilde ilerliyor. Katkıları nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181