İnegöl İsaören Futbol Sahası açıldı!
Şehri modern spor tesisleriyle donatarak İnegöl’ün spor alanında önemli bir merkez olması adına çalışan İnegöl Belediyesi, bu tesislere bir yenisini daha ekledi. Aynı zamanda İnegöl’ün amatör liglerde mücadele eden ilk kırsal mahalle takımı olma özelliğine sahip olan İsaörenspor’un da kullanacağı İsaören Futbol Sahası ve Lokal binaları, Cuma günü düzenlenen törenle açıldı.

MUHTARDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
İlçe protokolü ve spor camiasının yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde, İsaören Mahalle Muhtarı Fikri Türk kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Muhtar Türk, “Belediye Başkanımıza bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için ve spora yönlenmeleri için bu tesisleri kazandırdı. Başkanımız bu tesisin sözünü bize vermişti ve sözünü yerine getirdi. Bugüne kadar olduğu gibi bugün yine yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

İNEGÖL’ÜN SPOR TESİSLERİNE YENİ BİR HALKA EKLİYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. İnegöl’ün mobilyası, köftesi, kaplıcası gibi markalarıyla birlikte kültür sanat ve spor alanındaki değerleriyle de çok canlı ve hareketli bir şehir olduğuna vurgu yapan Aktaş, “İnegöl Belediyesi bu noktada altyapı ve üst yapıdan kentsel dönüşüme, çevreden eğitime, kültür sanattan, tarihe kadar her alanda önemli projelere imza atıyor. Yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmeye çalışırken, sporu her yaş gurubuna yayma hedefiyle ‘Spor kenti İnegöl’ kimliğine değer katmak için şehrimizin dört bir tarafına Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırıyoruz. Bilindiği üzere daha önce Sanayi ve Kurtuluş Spor Kompleksleri, Turgutalp Mahallemiz ve Alanyurt bölgesindeki Antrenman sahaları projemizi hayata geçirmiştik. Yine 10 adet mahalle semt sahası, Belediyespor ve Alanyurt bölgesinde bulunan Yunus Emre Kapalı spor salonlarımız, ardından İnegöl için sporda önemli bir yeri olan Hayrettin Ender Sert hocamızın adını verdiğimiz Atletizm ve Antrenman Sahası ile Kurtuluşspor Mesut Yetiş Tesislerini İnegöl amatör futboluna hediye ettik. Akhisar ve Huzur Mahallelerinde Futbol Sahalarını hizmete açmıştık. Bugün ise, ‘Spor Kenti İnegöl’ hedefiyle İnegöl Belediyesi tarafından kente kazandırılan spor tesisleri zincirine İsaören Mahallesi Futbol Sahası ve Lokal Binası ile yeni bir halka daha ekliyoruz” dedi.

AMATÖR SPORUN NABZI BU TESİSLERDE ATACAK
Göreve geldiği günden bu yana spor konusunda önemli bir altyapısı ve hedefleri olan İnegöl’ü modern tesislerle donatarak ve yeni spor sahaları açarak, İnegöl’ün spor alanında önemli bir merkez olması için uğraş verdiklerini kaydeden Aktaş, “Gençlerimizin bedensel ve zihinsel gelişmesi, arkadaşlık duygularının oluşması, toplu yaşamanın ipuçlarını bulması bakımından önemli bulduğumuz spor faaliyetlerine şahsım ve belediye olarak her zaman katkı ve destek veriyoruz. Bu kapsamda belediyemiz tarafından 2009 yılında kurulan; İnegöl Belediyespor, kentte salon sporlarının gelişmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat etti ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterdi. Belediyespor'un sadece voleybol ve basketbol ile değil, şehrin genelinde sporu sevdirme ve sporu tabana yayma ile ilgili hedefi var ve bu hedefe emin adımlarla koşmaktayız. Bunun yanı sıra ilçemizde sporu geliştirmek adına; başta İnegölspor olmak üzere tüm amatör spor takımlarımıza malzeme, otobüs vb. destekler vermekteyiz. Ayrıca sentetik çimli futbol sahalarımız, kapalı spor salonlarımız, sentetik çimli antrenman sahalarımız, süper amatörlerdeki takımlar için yer tahsisi ve onların yaptıkları halı saha ve tesis yapımına katkılarımız, 10 adet mahalle semt sahası ve daha başka tesisler. Tabi futbol ve voleybol başta olmak üzere değişik turnuvalar, spor aktiviteleri özetle bu konuda çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Amatör spor kulüplerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz. Bu tesis uzun zamandır mahallemize kazandırmak istediğimiz bir çalışmaydı. İsaören spor kulübünün yararlanacağı bu tesis, geleceğin sporcularını yetiştirecek. Amatör sporun nabzı bu tesislerde atacak” diye konutu.

İSAÖRENSPOR BU TESİSLE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATACAK
Açılışı yapılan tesisler hakkında da bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Ben burasıyla alakalı kısa teknik bilgiler vermek istiyorum. İsaörenli gençlerimizin modern bir tesiste spor yapmalarına olanak sağlayacak futbol sahamızın etrafına 140 adet 300 cm yüksekliğinde betonarme çit, 1000 metrekare kafes tel örgü ile çit uygulandı. 1 adet demir profilden 150 cm yüksekliğinde 600 cm uzunluğunda mil üzerinde kayan araç ve yaya giriş çıkışları için kapı, 2 adet 50 kişilik üstü kapalı portatif tribün, 2 adet 6 koltuklu yedek oyuncu kulübesi, 12,5x7,5 m taban ölçüleri olan mimarisi ve mühendislik hesapları etüt proje müdürlüğümüzce tek katlı olarak hazırlanan soyunma odalarının bulunduğu bina, yine aynı bina içerisinde 2 adet soyunma odası ve odaların içinde 2’şer adet duşluk ve 1 adet wc kabini ile hakem odası ile idari yönetim odası bulunmaktadır. 80x40 metre ölçülerinde modern Futbol sahası ve tribünlerin olduğu yere 120 metrekare yaya yolu yapılmıştır. İsaören Futbol Sahası ve Lokal Binasının belediyemize maliyeti ise yaklaşık olarak 200 Bin TL’dir. Bugün hayata geçirdiğimiz bu tesis ile hem İsaören spor kulübü daha önemli başarılara ulaşacak ve sporcularımız yazın tozdan kışın da çamurdan kurtulacaklar hem de İsaören mahallesindeki gençler bu tesisten daha verimli bir şekilde yararlanarak spor ile daha modern bir tesiste uğraşmalarına vesile olacak. Genç nüfusu ve sporcu potansiyeli ile dikkat çeken İsaören Mahallesi, iki yıl önce mahallenin adıyla kurulan İsaören Spor Kulübüyle amatör liglerde mücadeleye başlamıştı. Bursa 2. Amatör Kümede bu yıl ikinci sezonunu geçiren İsaörenspor, sezon sonunda elde ettiği grup ikinciliği ile Bursa 1. Amatör Kümeye yükseldi. 2016-2017 sezonunda 1. Amatör kümede Süper Amatör Lige yükselme mücadelesi verecek olan ve İnegöl’ün 96 kırsal mahalle arasında amatör kulüplerde mücadele eden ilk kulüp olma unvanına sahip İsaören Spor Kulübü bu tesis ile önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. İnanıyorum ki bu tesis, İsaören mahallesindeki gençlerin hem spor yapması, hem de sağlıklı birer birey olmaları için bu noktada iyi bir araç olacak.”

BU TESİS HEM GENÇLERE HEM YAŞLILARA HİZMET VERECEK
Başkan Aktaş’ın ardından ise Kaymakam Ali Akça kısa bir selamlama konuşması yaptı. Nerede hareket orada bereket sözünü hatırlatan Kaymakam Akça, “Meşhur bir söz vardır, nerede hareket orada bereket. Bu sözü şöyle de değiştirebiliriz; nerede hareket orada sağlık. Şu bir gerçektir ki spor ve hareket her yaş için gerekli. Ama gençlerin ihtiyacı yaşı kemale ermişlerden daha fazla. Onların enerjilerini bir şekilde harcaması gerekiyor. Ve gençlerin enerjilerini en masum şekilde harcayacakları yer spor. Bu tesis hem gençlerimize hem de bizler gibi yaşı kemale ermiş olanlara büyük hizmet verecektir. Ben bu hizmeti İsaören Mahallemize kazandıran belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

PROTOKOL ÜYELERİ PENALTI ATTI
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve Kaymakam Akça’ya çiçek ve İsaörenspor formaları takdim edildi. Ardından ise kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılış sonrası penaltı atışları yaparken, açılış töreni meyve yetiştiriciliği ile ünlü İsaören Mahallesinin ikramlarıyla son buldu.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181