İnegöl Katlı Otopark projesi 6 Eylül'de yeniden ihaleye çıkıyor!
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski Alyans düğün salonunun bulunduğu alanda yapılması planlanan katlı otoparkın ihalesinin 6 Eylül Salı günü yeniden yapılacağını açıkladı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapılan açıklamada, İnegöl merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve park sorununa çözüm olması beklenen projenin ihalesinin 6 Eylül Salı günü saat 11.00’de İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleştirileceği duyuruldu.

İHALE YENİLENİYOR
Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta ihalenin yenileneceğini bildirdi. Aktaş, “Bilindiği üzere Ağustos ayı içerisinde otopark alanımızla alakalı bir ihale gerçekleştirmiştik. Yapılan ihale, ihale katılan tek firmanın geçersiz teklif vermesi üzerine iptal edilmişti. Önümüzdeki hafta bu ihaleyi yenileyeceğiz. Turgutalp Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi No. 1 adresinde bulunan otopark alanımız tapu kayıtlarında Cuma Mahallesi 31 ada 60 parselde bulunmaktadır. 1900 metrekare arsa üzerine 5426 metrekare olarak yapılması planlanıyor” dedi.

110 ARAÇLIK OTOPARK
Projede yer alan iki adet işyerinin ihaleyi alan kişiye, otoparkın ise İnegöl Belediyesine ait olacağını vurgulayan Aktaş, “1277 m2’lik 2 adet işyeri bu ihaleyi alan kişiye kalacak. Otoparkın kullanımı da tamamen İnegöl Belediyesine ait olacak. Eski alyans düğün salonu diye tabir ettiğimiz yerde yapılacak bu çalışmayla ilgili 110 araçlık otopark İnegöl Belediyesi kontrolünde olacak ve şehir merkezinde bir rahatlama sağlamış olacağız” diye konuştu.

İKİ AŞAMALI İHALE
İhalenin 3 milyon 394 bin 436 TL muhammen bedel üzerinden yapılacağını da belirten Alinur Aktaş, “İşyerleri kişinin kendine, otopark da İnegöl Belediyesine kalmak kaydıyla 3 milyon 394 bin 436 TL’lik muhammen bedel üzerinden ihaleye çıktık. Bunun üzerinde teklifler alınacak. Daha sonra ilk 3 teklif arasından tekrar en yüksek teklif baz alınarak ikinci bir değerlendirmeye gidilerek ikinci bir teklif istenecek” açıklamalarında bulundu.

Aktaş, inşaat sektörüyle ilgilenen ve müteahhitlik yapan tüm taraflara konuyu ifade etmek istediğini dile getirerek şöyle devam etti: “Bu rakamları temin ederken de açıkçası biz hem otoparkın maliyetini hem de bu dükkanların satış fiyatının ne olduğu anlamında yaptığımız inceleme ve araştırma neticesinde bu rakama vardık. İnegöl’ümüz için Belediyemiz için ve tabi ki burayı alıp işletecekler için hayırlı uğurlu olsun.”

NAKİT ÖDEMEYE %10 İSKONTO
İhaleyi alan kişinin bu bedel üzerinden yapacağı ödemenin 12 taksit şeklinde tahsil edilebileceği, ödemenin nakit olması durumunda ise %10 indirim yapılacağı ifade edildi.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa Gözütol 7 yıl önce

Tinerci balici içkicilerden kurtuluruz.inşAllah inegöl için hayırlı olur

banner182

banner181