İnegöl Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı'nın temeli atıldı!
Yılın 4 mevsimi hizmet atağını sürdüren İnegöl Belediyesi, dev bir yatırımın daha temelini attı. Eski Alyans Düğün Salonunun olduğu alanda yapılması planlanan katlı otopark ve iş merkezinin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Kat karşılığı yapılacak olan ve İnegöl’ün eski Belediye Başkanlarından Mehmet Çıracı’nın adını taşıyacak olan katlı otopark ve iş merkezinin temel atma törenine ilçe protokolü ve vatandaşların ilgisi de yoğun oldu
.
EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreninde, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. Terör saldırıları ve Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab’da bulunan askerlerimize yönelik yapılan saldırılardan söz ederek konuşmasına başlayan Aktaş, “Dün akşam sınır ötesi operasyonda 14 şehidimiz var. Biri de Bursa Yıldırım’dan bir kardeşimiz. Rabbim onların şefaatlerine bizleri nail eylesin. Her ortamda söylediğimiz gibi bu memlekete kin ve nefret tohumları ekmek isteyenler, bu insanları ayrıştırmak isteyenler bu emellerine ulaşamayacaklar. Sinop’tan Hatay’a, Kars’tan İzmir’e bu ülkenin her bir ferdinin et ve tırnak gibi bir olduğunu asla ve asla kimsenin unutmaması gerekiyor” dedi.

4 HAFTADA 4 TEMEL ATMA TÖRENİ
Israrla bu temel atma törenlerini yaptıklarını da belirten Aktaş, “Çünkü bir mesaj veriyoruz. Türkiye hızla yoluna devam ediyor. İnegöl hızla yoluna devam ediyor. 4 haftada 4 temel attık. Bildiğiniz gibi Hayvan Barınağımızın temelini atmıştık. Akıncılar Mahallesindeki ürün toplama merkezimiz ve yine ilçemizin ilk kadın milletvekili olan meclise giren ilk 17 kadın milletvekilinden biri olan Şekibe İnsel Hanımefendinin adının yaşatılacağı Doğal Yaşam Çiftliğimizin temel atma törenini yapmıştık. Bugün de geçmişte şehrimizin Belediye Başkanlığını yapmış, çok değerli büyüğümüz Çıracı Mehmet lakabıyla anılan Mehmet Çıracı’nın ismini vereceğimiz katlı otopark ve iş merkezinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞIYORUZ
Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak şehrin dört bir tarafında çalışmalar yaptıklarını da dile getirerek “30 kilometre ötedeki Sulhiye’de de çalışma var, 15 kilometre ötedeki Akıncılar’da da çalışma var, Yeniceköy’de de var, Cerrah’ta da var. Birçok yerde şantiyelerimiz, çalışma mekanlarımız var. Burası da hepinizin bildiği gibi Belediye Düğün Salonu olarak bildiğimiz, onlarca düşün ce törenin yapıldığı iptidai bir salondu. Daha sonra o salon özel sektöre devredilerek yap işlet devret yöntemiyle belediyemize gelir olmak kaydıyla Alyans Düğün Salonu olarak işletildi. Meclisimizde aldığımız karar gereği burada bir planlama yaptık ve katlı otopark şeklinde planı çevirdik. Burada şimdi bir otopark yükselecek” ifadelerinde bulundu.

90 ARAÇLIK KATLI OTOPARK
Katlı otoparkın teknik özellikleriyle ilgili de bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Ben burada yapılacak otoparkla ilgili de kısaca bilgi vermek istiyorum. Cuma mahallesi 31 ada 60 nolu parselde yer alan ve 6 Eylül 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen otopark kat karşılığı hayata geçirilen bir proje. Bu bizim ticari yaklaşımımızdan da ileri geliyor. Belediyecilik sadece Ankara’dan gelen gelirle iş yapmak anlamına gelmiyor. Biz de ticaretten geliyoruz. Ben bunu her ortamda söylüyorum; belediyeye gelir sağlayacak neler yapabiliriz diye hesaplar yapıyoruz. İnşaatın tamamlanması için 20 Ekim tarihinde yerin teslimi yapıldı. İnşaatın tamamlanması için yüklenici firmaya 365 iş günü süre verilmesine rağmen, katlı otoparkımızın daha kısa sürede hayata geçeceğini düşüyorum. Söz konusu alan 1009 m2. 5426 metrekarelik inşaat yükselecek burada. Bunun 1277 metrekaresi zemin katta iki işyeri yüklenici firmanın olacak. Otopark bize ait. Bundan dolayı da İnegöl Belediyesi 2 milyon 510 bin TL para kazandı. Bu açık arttırmayla, ihaleyle yapıldı. Hiçbir özellik arz etmeyen bir ihaleydi. Birileri yazarlar çizerler bakmayın. İsteyen ihaleye girip bu işi alabilirdi. Ayrıca 4149 metrekarelik alana sahip 90 araç kapasiteli katlı otopark bunun da maliyeti yaklaşık 3 milyon lira bu da belediyemiz tarafından kullanılacak. Şu da dendi, komple otopark olsa. Bir kat daha yapardık 30 araç daha alırdı. Bu işi de biz yapardık ve böyle bir gelirimiz falan da olmazdı. Takdir edersiniz ki belediyenin de iş yapması için maddi gücünün de olması gerekiyor. Biz de hamdolsun bazen yap işler devret, bazen kat karşılığı, bazen Bakanlıklardan ve kalkınma ajansından alınan desteklerle bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sadece İnegöl Belediyesi’nin işleriyle ilgili değil İnegöl’deki diğer işlerle alakalı da müthiş derecede duyarlı davranmaya çalışıyoruz.”

ŞEHRİMİZE HİZMET ETMİŞ BİR DEĞERİN ADINI BURADA YAŞAYACAĞIZ
Katlı otoparka ismi verilen Mehmet Çıracı hakkında duygularını paylaşan Aktaş, “Katlı otoparkımıza ismini verdiğimiz Mehmet Çıracı da geçmişte şehrimize Belediye Başkanlığı yapmış, hizmet etmiş değerli bir büyüğümüz. Mehmet Çıracı İstanbul’dan gelirken Yalova’da vapurdan inmek üzereyken vefat etmiş. O günkü şartlarda kimlik tespiti yapılamadığı için Yalova’da kimsesizler mezarlığına defnedilmiş. Bu sonradan ortaya çıkmış. Beni geçen hafta şuanda 70’li yaşlarda olan kızı aradı. Bu konuyu basından görmüş ve çok duygulanmış. Açılış törenine de muhakkak suretle gelmek istediğini söyledi. Bizde istedik ki bu şehre hizmet etmiş bir değerin adını burada yaşatalım. Burası da aynı zamanda 3’üncü katlı otoparkımız olacak” dedi.

KONUŞMASINI İSTİKLAL MARŞIYLA TAMAMLADI
Konuşmasının sonunda törenlerin ve temel atmaların devam edeceğine de vurgu yapan Aktaş, Ocak ayı sonunda yeni Belediye binası ve meydan projesinin ihalesinin gerçekleştirileceğini hatırlattı. Aktaş, konuşmasını İstiklal Marşının son kıtasını seslendirerek tamamladı.

Konuşmaların ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptırdığı dua ve kurban kesimiyle birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi. Protokol üyeleri butona basarak Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı ve İş Merkezi’nin temelini attı.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181