İnegöl'ün altyapı sorunu çözüme kavuşuyor!
İftar programı dolayısıyla İnegöl’deki vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, iftar öncesi düzenlenen törenle yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarının startını verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin AVŞAR, İnegöl Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ, BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mesut BOZ, BUSKİ Şebekeler Dairesi Başkanı Orhan ÇAĞLAYAN ile BUSKİ ve Büyükşehir çalışanlarının katıldığı temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, yatırımla, İnegöl’ün altyapı sorununun çözüme kavuşacağını belirtti.

Başkan ALTEPE, Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Bütünşehir’ yasasının da etkisiyle nüfusu 3 milyonu aşan Bursa’da, 17 ilçede 1070 mahalleye hizmetlerinin ulaştırıldığını anlattı. Kentin her köşesinde tüm eksiklerin giderildiğine değinen Başkan ALTEPE, “İnegöl’ün her alanda kalkınmasını, ticaret, tarım, turizm ve sanayide de gelişimini hedefliyoruz. Çiftçinin desteklenmesinden içme suyuna kadar tüm konularda hizmetlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bugüne dek köylerde ve özellikle kırsalda su hatları ve altyapı yatırımlarına 17 milyon TL, tarımsal kalkınmaya yönelik yatırımlara 12 milyon TL civarında ve bugün başlatılan 21 milyon TL’lik altyapı yatırımlarıyla birlikte BUSKİ’nin yaptığı yatırım yaklaşık 50 milyon TL’yi bulmuş oluyor. Gelecek 3 yılda da her sene ortalama 50 milyon TL civarında yatırım yapılacağına dair plana göre 5 yılın sonunda BUSKİ, İnegöl’e yaklaşık 200 milyon TL civarında altyapı yatırımı gerçekleştirmiş olacak” diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ da ilçeye hizmetleriyle nefes aldıran Başkan ALTEPE’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “İnegöl’ün yıllardır büyüyen nüfusuna, ekonomisine ve ihracatına paralel olarak altyapısıyla ilgili birikmiş sıkıntıları vardı. Artık ilçedeki sorunlara en ciddi neşter vuruluyor. İşin ilk etabında 21 milyon TL değerinde yapılan yatırımlarla ilçenin sorunları büyük ölçüde çözülecek. Altyapıdan kırsala ve İnegöl Belediyesi’nce projelendirilen yatırımlarla gelişen ve büyüyen, Bursa’nın da merkezden sonra en büyük ilçesi olan İnegöl, daha da güzel günlere ulaşacak” dedi.

BUSKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181