İşte son 7 yılda Osmangazi'ye yapılan yatırımlar!
Osmangazi Belediyesi 'nin Sukaypark tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Dündar, “Şehir değişirse hayat değişir. Yakaladığımız bu ivme bundan sonraki süreçte daha da hızlı yükselecek. Bir gün herkes Osmangazi'de yaşamak isteyecek” dedi.

TEMİZLİK İÇİN GÜNDE 11 BİN KİLOMETRE YOL KATEDİYORUZ
Ulaşımdan, çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa, temizlikten eğitime kadar, hayatın her alanında gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, hayata geçirdikleri proje ve yatırımlarla Osmangazi’nin, yeni Bursa’nın çekim merkezi olduğunu söyledi. Yerel ve Ulusal medyanın yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile belediye bürokratları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Dündar, belediyelerin asıl işinin temizlik, yol, su ve kanalizasyon olduğunu, ancak Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet ürettiklerini söyledi. Başkan Dündar, “Asıl işimiz temizlik” diyerek başladığı konuşmasında, “Dünyanın neresine giderseniz gidin, şehirlerde ilk gözlenen şey temizliktir. Bizler de Osmangazi’de temizlik işine çok büyük önem veriyoruz. 2009-2015 yılları arasında 1 milyon 670 bin ton atık topladık. Temiz bir Osmangazi için 1007 personel, 162 araç ile günde 11 bin kilometre yol kat ediyoruz. Ayrıca, temizlik ve çevre bilinci oluşturmak için 7 yıl içinde 470 okulda 107 bin öğrenci ile çeşitli projeler geliştirdik” dedi.

PARK VE MEYDANLARA 11 MİLYON LİRA KAYNAK
Başkan Mustafa Dündar, geçen 7 yıllık hizmet süresinde gerçekleştirdikleri eğitim, sağlık, ulaşım, yol, park ve bahçe hizmetlerine ilişkin de ayrı ayrı bilgi verdiği konuşmasında “7 yılda 416 bin ton asfalt döküp, 66 bin metre imar yolu ile 73 çıkmaz sokağı açtık. Yine 7 yılda 193 yeni park ve 346 bin metrekare yeşil alanı Osmangazi’ye kazandırdık. 27 meydanla da ilçemiz nefes aldı. Tüm bu çalışmalar için yaklaşık 11 milyon lira kaynak kullandık. 2014 yılında söz verdiğimiz 150 parkın 46’sını, kısa sürede gerçekleştirdik. Kente değer katacak en ciddi yatırımlarımızdan biri olan Panorama 1326 Bursa’nın betonarme kısmı bitti, çelik kısımları çalışılıyor. Yine Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi’nin inşaat çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki dönem eğitim öğretime başlayacak. Bu okulumuz, yüzünü Türkiye’ye dönen dünya insanlarına kucak açan bir okuldur. Bir gönül birlikteliğidir. Aynı zamanda, dünya barışına da çok büyük bir katkı sağlayacak ciddi bir eğitim yatırımımız. Bir diğer eğitim yatırımımız olan Mehmet Akif mahallemizde inşaatı tamamlanan 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu önümüzdeki dönem eğitime açılacak” dedi.

BURSAYA İLKLERİ KAZANDIRIYORUZ
Spora ve sporcuya yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını, Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonunun temelini attıklarını söyleyen Başkan Dündar, “Bu tesislerden Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve bayrağımızı göndere çeken sporcular yetiştirmek amacındayız. Önümüzdeki yıl 19 Mayıs’ta açmayı hedefliyoruz. Osmangazi Belediyespor bünyesinde 1 Olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan, 417 Türkiye olmak üzere 502 şampiyon sporcumuz var. Ayrıca, tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Tarihi Kentler Birliği buradaki çalışmaları örnek alarak faaliyetlerini sürdürüyor. Somuncu Baba Fırını ve Evi restorasyonu, inanç turizmi adına ciddi bir yatırım. Köprüler, üst geçitler yaptık. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi, Bursa için çok ciddi bir ulaşım yatırımını tamamlayarak hizmete açtık” diye konuştu.

YATIRIMLARA 7 YILDA 326 MİLYON TL HARCADIK
Tüm bu çalışmaları yaparken, bütçelerinin en önemli kısmının kamulaştırmalara gittiğini belirten Başkan Dündar, “7 yılda 528 bin metrekare alan kamulaştırdık. Bunlara 326 milyon lira kaynak kullandık. çıkmaz sokak, park, hizmet binaları üretmek için bu kaynağı kullandık. Hizmet üretmek kamulaştırmadan dolayı maliyeti epe yükseltiyor. Kamulaştırmada, kentsel dönüşüm için ciddi kaynak kullanıyoruz. Kent meydanı için bugüne kadar 46 milyon lira ödedik. Şu an kamulaştırma sürüyor, işlemleri tamamlananların ise yıkımları devam ediyor. Soğanlı Kentsel Dönüşüm için 62 milyon lira kamulaştırma ücreti ödedik. Bunların tamamı şehre değer katan çalışmalar. Eski dokuyu ortadan kaldırıp, yaşanabilir modern şehri inşa ettiğimiz projeler” dedi.

DÜNDAR: “ŞEHİR DEĞİŞİRSE HAYAT DEĞİŞİR”
Tarihi mirasın ayağa kaldırılması, sosyal ve kültürel projeler, eğitim yatırımları gibi, insan yaşamını doğrudan etkileyen bir çok alanda çalışmaların kesintisiz bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Dündar, “İlçemizdeki 250 okuldan 223’üne girerek bakım ve tamir çalışmaları, oyun alanları yaptık. Soğanlı Kültür Merkezi, Bursa’nın en modern kültür merkezi oldu. Çanakkale’de yaşanan tarihi destanın unutulmaması, gelecek nesillerimize bu destanın yaşayarak anlatılması için 18.500 öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük. Sosyal projelerimizden Belediyem Benimle projemiz ile, bu güne kadar 2.753 haneyi ziyaret ettik. 3 farklı hizmet masası şeklinde yürütülen çalışmalarımızda, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap vermeye özen gösteriyoruz. Tüm bu saymaya çalıştığım çalışmalar, bizlerin rutin faaliyetler. Bu çalışmalarımız, ‘Şehir değişirse hayat değişir’ diyerek gerçekleştiriyoruz. Şehir, Demokrasi ve İnsan felsefesi çerçevesinde yürüttüğümüz bu çalışmalarımız artarak sürecek” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UYGULAMA DÖNEMİ
Konuşmasında, kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, artık kentsel dönüşümü konuşmuyor uyguluyoruz. Yunuseli Bursa’nın en modern yeri. Her gün gelişen, altyapısı bitmiş, şehircilik adına yaşam kalitesinin yükseldiği, belediyelerin hizmet götürdüğü yer haline geldi. 17 bin daireye oturma izni verdik. 70 bin kişilik bir nüfus demek. 5 yılda 70 bin kişilik şehir inşa ettik. Hikaye değil, cak, cek değil. Yaptığımız işler bunlar. Demirtaş yine aynı şekilde. Planların uygulanması ile, 2009’da 16 bin olan nüfus bugün 60 bine ulaştı. Dışarıdan çok göç yok. Kendi şehrimizdeki hareketin neticesi, yeni nesil, yeni mekanlara taşınmak istiyor. 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm denirken, Soğanlı ve Demirkapı, bakanlıkla ortak gerçekleştirdiğimiz iki proje. Bunlardan Soğanlı bölgesi, hızlı yapılaşmanın ve eskimiş bölgenin, ova bölgesinde kalan bir noktada örnek bir dönüşüm. Kent Meydanı, Bursa’nın gerçek merkezi olacak. Bursa’nın gelişimine vizyon katacak ciddi bir çalışma. Hisar Arkeopark, surların içindeki hisarın ayrı bir çalışması. Eski şehir dediğimiz, eski Bursa’nın yaşanacağı ve kendi orijinal dokusuna uygun yenileneceği, 5 farklı cadde üzerinde yapacağımız çalışmayla, tarih şehri kimliğinin ayağa kalkacağı kentsel yenileme çalışması” diye konuştu.

DÜNDAR: PLANLI ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Mustafa Dündar, konuşmasında farklı bir konuya da dikkat çekti. Hızlı tren ve otoyol projelerinin Bursa’nın gelişim ve değişimine çok ciddi etki yapacağını belirten Başkan Dündar, “İstanbul’dan Bursa’ya kim gelecek iyi takip edersek, şehir gelişir. Geçmişte olduğu gibi Balkanlar ve Anadolu’dan gelenlerde olduğu gibi iyi takip edemezsek, çarpık yapılaşma ortaya çıkar. İyi okuyamaz, iyi yön veremezsek, gerekli planlamaları yapıp önlemlerimizi almazsak, şehir, geçmişte olduğu gibi kendi bildiği şekilde büyür. Biz bu işe nüfuz eder, vizyon koyarsak şehrin gelişimini ileriye yönelik planlayıp şekillendirebiliriz. Bu noktadan bakıldığında yaptığımız işler doğru. Osmangazi cazibe merkezi oldu. Bundan sonraki süreçte hızlı ivmeyle yükselecek. Bir gün herkes Osmangazi'de yaşamak isteyecek” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın da katıldığı 7. Hizmet Yılı Basın Toplantısı, Sukayağı sporcularının sergilediği gösteri ile sona erdi.

Osmangazi Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181