İznik Sahil Düzenleme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan İznik sahil düzenleme projesi kapsamında, sahil yolu da tarihi ilçeye yakışır hale getiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk etapta 20 milyon liralık yatırım yapacakları projeyi kısa zamanda tamamlayıp, İznik’in özlenen görüntüye bir an önce kavuşmasını amaçladıklarını söyledi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, proje kapsamında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılanacağı tesislerin de sahil bölgesine kazandırılacağını belirtti.

Bitinya, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve tüm bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşıyan İznik’teki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, sahil düzenleme projesiyle de ilçenin görüntüsünü sil baştan değiştiriyor. Karayolları şefliğinden Darka Sitesi’ne kadar 3,5 kilometrelik sahil bandını yenileme çalışmaları hızla sürüyor. Proje kapsamında yaklaşık 135 bin metrekare alanda halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak proje ile adeta bir ‘açık hava müzesi’ halini alacak olan İznik, aynı zamanda ayrıcalıklı bir sahile kavuşacak.

Sahil ilçeye değer katacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile birlikte sahil yolunda devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın kalite kenti, marka kent olması yönündeki çalışmalarının kent merkezinin yanında tüm ilçelerde de hız kesmeden sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, Bursa’nın vizyon ilçelerinden İznik’te de göl içinde tarihi eserlere, altyapıdan ulaşıma kadar her alanda çalıştıklarını vurguladı. Turizm açısından Bursa’nın en iddialı ilçesi olan İznik’te uzun yılardır konuşulan sahil düzenleme projesine 6 ay önce başladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki alanda uyguladığımız proje ile araç, yaya ve bisiklet yolları, piknik alanları, halkımızın keyifle vakit geçireceği, nefes alacağı tesisleri ilçemize kazandırıyoruz. Sahil düzenleme projesi ile İznik gerçek anlamda bir turizm merkezi haline gelecek. İlk etapta 20 milyon liralık yatırım yapacağımız projeyi kısa zamanda tamamlayıp, ilçenin özlenen görüntüye bir an önce kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Marmara’nın incisi
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen altyapı üst yapı, tarihi eserler ve sahil düzenleme çalışmaları ile İznik’in kısa zamanda Marmara’nın incisi haline geleceğini vurguladı. Sahil düzenleme projesinin yaklaşık 150 bin metrekare alanda uygulandığını dile getiren Sargın, “Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak, spor, eğlence hatta ibaret alanları da dahil her türlü hizmet sahil bölgesinde olacak. İnşallah önümüzdeki yıl bugünlerde proje bitmiş olacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181