Kültürpark Camii'ne Büyükşehir dokunuşu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha yaşanabilir ve kalite kenti haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Bursa’nın gözbebeği Kültürpark’taki Kültürpark Camii’nde ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Reşat Oyal Kültürparkı’ndaki Kültürpark Camii de yapılan düzenlemelerin ardından Kültürpark’a yakışır hale geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Kültürpark Camii’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın her köşesini düzenlemeye ve kalite kenti yapmaya gayret ettiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Özellikle şehrimizin en çok ziyaret edilen mekanlarından biri, Bursa’mızın gözbebeği Kültürpark’tır. Son yapılan ilavelerle 500 bin metrekareye yaklaşan alanıyla Kültürpark, önemli bir buluşma noktası oluyor. Şehir dışından gelenlerin de en çok ilgisini çeken ve kente nefes aldıran Kültürpark’ın eksiklerini Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlıyoruz” diye konuştu.

Yaz aylarında yetersiz kalıyordu
Başkan Altepe, Kültürpark içindeki camiinin özellikle yaz aylarında yetersiz oluşuyla ilgili yoğun talep aldıklarını hatırlatarak, “Kültürpark Cami ile ilgili yaptığımız incelemelerde caminin yıkılıp yeniden yapılmasına gerek olmadığını tespit ettik. Ardından caminin bakımı, temizliği ve onarımı ile cami avlusunda tadilat yapıldı. Yaklaşık 500 metrekare civarında alan, çevresindeki ferforje duvarlarıyla tekrar düzenlenmiş oldu. Kültürpark Camii’nin artık 500 metrekare avlusu var” dedi.

Vatandaşların Kültürpark Camii’nde rahatlıkla ibadetlerini yapabileceklerini söyleyen Başkan Altepe, caminin yaz aylarında da ihtiyaca cevap verecek kapasiteye ulaştığını kaydetti. Çalışma sırasında çevreye özen gösterildiğini ve avludaki ağaçların korunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Kültürpark Camii’nin Kültürpark’a yakışır güzel bir düzenlemeyle ibadete açık olduğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181