Marmara, afet yönetimi için bir araya geldi!
Marmara Belediyeler Birliği’nin afet yönetimi konulu kurum içi toplantısı, Bursa’da Kervansaray Termal Otel’de gerçekleştirildi. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada afet yönetiminin önemine dikkati çekti.Başkan Altepe, Marmara Bölgesi’nin deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu ifade ederek, “Olası afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Marmara Belediyeler Birliği olarak, afetlerle tedbirli mücadele edebilmek için yerinde adımlar atıyoruz. Marmara, Türkiye’nin lokomotifi. Marmara çökerse Türkiye çöker…” dedi.
Başkan Altepe, afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Tüm coğrafyalar için her konuda teşkilatlı olunmalıdır. Marmara Belediyeler Birliği olarak somut adımlar atmalı, tedbirli olmalıyız. Hem Marmara için hem de diğer bölgeler için hazırlıklı olmalıyız. Afet halinde herkes kendi canını ancak düşünebiliyor. Bu nedenle afet sırasında destek olunmalı, bu da ancak iyi bir organizasyonla olur. En az 10 bin kişilik bir duruma hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği’nin gücünü ortaya koyması gerektiğini kaydeden Başkan Altepe, “Marmara’nın yaklaşık 25 milyon nüfusu var. Örnek bir faaliyet yapabiliriz. Lider bir ülkeyiz. Yerel yönetimlerde şehrin her konusundan sorumluyuz. Afet en önemli konu… Belediyeler olarak kendi atabileceğimiz adımları atalım ve ne kadar mesafe alabiliyorsak alalım. Afet konusu önemli bir organizasyon. Bilinçli adımlar atarsak olası bir felakette herkes ne yapacağını bilir ve yaraları daha da kolay sarmış oluruz. Bir nebze de olsun ihtiyacı olana destek oluruz” şeklinde konuştu.
Bursa’da depreme karşı yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Altepe, kentte riskli yapı stoğunun yenilenmesi gerektiğini ve bu konudaki düşüncelerini anlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181